Minderin Aslanları Belgrad'a Şampiyonluk İçin Gitti

Avrupa Güreş Şampiyonası için Belgrad’a giden Serbest Güreş Milli Takım ve Bayan Güreş Milli Takımı gözünü şampiyonluğa dikti.Serbest Güreş Milli Takım Hocası Yakup Topuz, 7 sıklette mücadele edeceklerini, hedeflerinin yedide yedi yapmak olduğunu belirtti.

Serbest Güreş Milli Takımı ve Bayan Güreş Milli Takımı Sırbistan'da gerçekleştirilecek Avrupa Güreş Şampiyonası için Belgrad 'a gitti.

Milli Takımların hareketi öncesi Milli Takım Antrenörü Yakup Topuz, Atatürk Havalimanı 'nda basın mensuplarına açıklamada bulundu. Sporcuların morallerinin çok iyi olduğunu aktaran Topuz, “Bir problem yok. Bizim buradaki amacımız, şampiyonada güzel bir moral almak ve olimpiyatlara katılacak sporcularımızı her şekilde en iyi biçimde hazırlamaktır. Amacımız yedide yedi yapmaktır. Ama zor olacağını da biliyoruz. Hazırlıklarımız bu yönde. Avrupa Şampiyonasından sonra takımımızı yeniden gözden geçireceğiz. Bu şampiyona bize bir moral niteliğinde olacaktır. Çünkü bizim morale ihtiyacımız var. Burada bir çıkış elde etmek istiyoruz. İnşallah elimizden geleni yapıp Türk Milleti 'nin yüzünü güldüreceğiz.” dedi.

Milli takımın kaptanı Serhat Balcı, olimpiyat öncesi son şampiyona için yola çıkacaklarını söyledi. Kamp çalışmasını çok verimli geçtiğini aktaran Balcı, “Bu çalışmalarımızı Avrupa Şampiyonası 'nda mindere yansıtarak olimpiyat öncesi takım olarak moral toplayıp ülkemize madalyalar kazandırmayı düşünüyoruz. Daha önce Avrupa ikinci ve üçüncülüğüm var. Bu sefer hedefim Avrupa şampiyonu olmak.” diye konuştu.

Güreşçilerden 55 kilo ile mücadele edecek Mehmet Peker ise Avrupa şampiyonu olmayı hedeflediğini aktardı. Hazırlık çalışmalarının çok iyi geçtiğini aktaran Peker, daha önce gençlerde Avrupa şampiyonu olduğunu, artık büyüklere adım attığını başarısını bu alanda da devam ettireceğini sözlerine ekledi.