Ertuğrul Sağlam: İlk 8'i garantilemek istiyoruz

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ligde ilk 4 şanslarının matematiksel olarak sürdüğünü belirterek, "Biz öncelikle ilk 8'i garantiye almak istiyoruz" dedi.

Spor Toto Süper Ligi'nin 29. haftasında sahasında oynadığı Kardemir D.Ç. Karabükspor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ligin ikinci yarısının en başarılı, en iyi oyun disiplini anlamında kontra atak futboluna yakın futbolculara sahip takıma karşı oynadıklarını ifade ederek, 'Karabükspor maçı kolay değildi. Maçın başında sıkıntı yaşadık. Ama sonrasında oyuncular gayet güzel oynayarak iyi değerlendirdi. Defansif önlemleri aldık. Maç boyuncaüretkenlik içinde olduk. Oyucularımıza kenarlara açarak oyunu geniş alana yaymaları konusunda uyarılarda bulunmuştum. Nitekim bu şekilde oldu. İlk gol öyle geldi. İlk golden sonra oyun rahatladı. Ama rakip oyunu bırakmadı. İlk yarının son dakikalarında 2-0'ı yakalayınca ikinci yarı rakip biraz risk almaya başladı. Sonuç olarak 3. golü bulduk. Kazandığımız için mutluyuz. Bu oyun anlayışı ve mücadele, önümüzdeki haftaya pozitif yansırsa, haftaya Eskişehirspor karşısında güzel bir sonuç alabiliriz ' diyekonuştu.

'ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ İLK 8 '
Sağlam, Galatasaray maçından sonra stadı dolduran çocuk ve bayan taraftarları tebrik etti. Ligde matematiksel olarak ilk 4 şanslarının olduğunu vurgulayan Sağlam, 'Nitekim bizim için ilk hedef ilk 8'e girmektir ' ifadelerini kullandı.

Çocukları Arda ve Enes'i yanına alarak basın toplantısına katılan Ömer Erdoğan, güzel bir seri yakaladıklarını belirterek, 'Karabükspor son haftalarda iyi sonuçlar aldı. Maçın ilk 10 dakikasında zorlandık. Ama biz böyle olacağını biliyorduk. Ona göre önlemlerimizi aldık. Maçın genelinde istediğimizi sahaya yansıttık ' açıklamalarında bulundu Bursasporlu Hakan Aslantaş ise, Karabükspor'a az pozisyon verdiklerini hatırlatarak, 'Bu oyunla her şeyi hak ediyoruz. Rakibe az pozisyon verdik. Hedefimize ulaşmak için her şeyi yapacağız ' diye konuştu.

KORKMAZ: '3. GOLDEN SONRA MAÇ KOPTU '
Karabükspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Bursaspor'u tebrik ederek, 'İlk 25 dakikada çok etkili oynadık. Gol pozisyonları bulduk. Ama değerlendiremedik. İlk gol taktik disiplin olarak biraz oyuncuları etkiledi. İkinci yarı 3. golü yedikten sonra oyun koptu. Bunda sonrasına bakacağız ' dedi.

Kardemir Karabüksporlu oyuncu Hamroun, Bursaspor'un çok iyi maç çıkardığını ifade ederek, 'Bursaspor çok iyi organize oldu. Ligin sonuna kadar zorlu mücadeleler olacak. Bundan sonraki bütün maçları kazanmak istiyoruz ' diye konuştu.

Kardemir Karabüksporlu diğer oyuncu Mustafa Sarp ise, kendilerine hiç iyi yakışmayan bir maç çıkarttıklarını ifade ederek, 'Buraya en kötü bir puan almak için geldik. Burada kendimize yakışmayan oyundan dolayı üzgünüz. 3-0'lık mağlubiyet var. Şu dakikadan sonra haftaya Antalyaspor ile final niteliğinde maçımız olacak. Bu maçı mutlaka kazanmalıyız. kazanırsak büyük bir avantaj elde edeceğiz ' ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA