Üzüldüğümüz bir gündü, kazanabilirdik

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Gürses Kılıç, Gaziosmanpaşaspor karşılaşmasıyla ilgili ''Üzüldüğümüz bir gündü. Kazanabilirdik, kazanmalıydık. O pozisyonları da yakaladık'' değerlendirmesinde bulundu.

Kılıç, İnönü Stadı'nda, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, deplasmandaki Diyarbakır maçı galibiyetinden sonra sahada hem şanssızlığı kırmak adına hem de taraftarı biraz olsun mutlu etmek adına bu maçı kazanmak istediklerini, ancak olmadığını belirtti.

Maçın ilk yarısı oldukça iyi oynadıklarını, maçın hakimi olduklarını ifade eden Kılıç, 4 net gol pozisyonu kaçırdıklarını söyledi.

Hakemin vermediği net penaltı pozisyonu olduğunu söyleyen Kılıç, bunların sonunda da hiç beklemedikleri bir anda kalelerinde golü gördüklerini belirtti.

İkinci yarıda en azından beraberliği yakalamak adına da risk aldıklarını anlatan Kılıç, ''Maalesef Gaziosmanpaşaspor maçını kaybettik. Hem biz hem futbolcularımız hem kulübü yönetenler hem de gerçek Yen Malatyaspor taraftarı adına üzgünüz. Gerçekten üzüldüğümüz bir gündü. Kazanabilirdik, kazanmalıydık. O pozisyonları da yakaladık. Eğer onları değerlendirebilseydik, maçın hakemi yüzde yüz penaltıyı cesaret edip verebilseydi bugün buradan 3 puanla ayrılmış olabilirdik. Ama maalesef mağlup olduk'' diye konuştu.

Kılıç, karşılaşmada takımlarının sakin olma, cesaretli hareket etme, risk alma konularında eksikliği olduğunu belirtti.

Gaziosmanpaşaspor Teknik Direktörü Hasan Saka da, karşılaşmanın her iki takım açısından da ''gidip gelen bir maç'' olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Takımlarının özellikle ikinci yarıdaki eksikliklerinin maçın daha da açılmasını engellediğini kaydeden Saka, ''Kırılma anları oldu. O kırılma anlarında Yeni Malatyaspor'un ilk yarı yüzde yüz kaçırdığı bir golü var. Onlar gol olsa belki maçın sonucu değişebilirdi. Bizim açımızdan galibiyet güzel. Ama eğer maçın geneline bakarsak eşit bir maçtı. Golü biz attık biz kazandık. Malatyaspor atsaydı Malatyaspor kazanabilirdi. Top bize güldü demek daha doğru olur'' diye konuştu.