Ünal Aysal: Fatih Terim'le Dönemim İçin Anlaştık

Galatasaray Kulübü'nün Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı, Lütfü Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Auditorium'da başladı.

Genel Kurul Divan Başkanlığ'ına oybirliği ile Prof.Dr. Hamdi Yasaman'ın seçildiği toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla açıldı.Toplantıda ilk söz alan Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, göreve geldiklerinden itibaren önceliklerini bütün branşlarda başa güreşecek takımlar oluşturup, bu takımları ehil kişilerin ellerine emanet etmeye verdiklerini dile getirerek, "Bu operasyonu, son derece kısa bir sürede ve gecikmiş bir dönemde yapmak zorundaydık. Deneme yanılma yoluyla bu operasyonu yapmaya da zamanımız yoktu. Biliyoruz ki Galatasaray camiası için sportif başarı, sadece bir gurur kaynağı değil; ekonomik başarının da bir ön koşuludur. Ancak sportif başarı elde edildiğinde otomatik olarak ekonomik başarı gelmiyor. Hiçbir alacaklı da sportif başarı alındı diye borçlarını silmiyor." diye konuştu.

Ünal Aysal, futbolun ekonomilerinin amiral gemisi olduğunu vurgulayarak, "Bu konuda uzun vadede ve akılcı bir stateji oluşturmazsak başarılar, geçici olacak." dedi.

Statejilerinin süreklilik yaratmak olduğunu dile getiren Aysal, Galatasaraylılara teknik direktör Fatih Terim'le dönemi süresince anlaştıklarını ve el sıkıştıkları müjdesini verdi. Aysal, "Kendisini, ileriki yıllarda futbolumuzun belleği olarak profesyonel yönetimin ayrılmaz bir parçası olarak görmek istiyorum. Aynı vizyonu paylaştığımız hocamızla, 2020 yılına kadar olan dönemin planlaması ortak gündemimiz." şeklinde konuştu.

"MALİ SORUN, TÜRK KULÜPLERİNİN SORUNU"
Galatasaray'ın mali açıdan yönetim sorunu olduğunu aktaran Aysal, "Fakat mali sorunlar uzun süredir Türk kulüplerinin sorunu olmuştur." dedi.

Aysal, şöyle konuştu: "Bu kulübün kurucuları bize bir görev bıraktılar. Kendimize rakip olarak ulusal rakiplerimizi göremeyiz, bize verilen görev yurtdışındaki en başarılı kulüpler seviyesine gelmektir. Göreve geldiğimizde 315 milyon dolarlık bir borç devraldık, bugün ise geldiğimiz nokta; benim planadığımın 2-3 ay gerisinde ama gayet iyi bir noktadır. "