Ünal Aysal Eleştirilere Cevap Verdi

Galatasaray başkanı Ünal Aysal, 32. Gün programında söyledikleri, "20 Milyon taraftarımız AKP'ye oy verdi" sözlerinin dil sürçmesi sonucu olduğunu ve tüm Galatasaraylılardan özür dilediğini söyledi.

Harbiye'deki Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 2011 Yılı Olağan Mali Kongresi'nde eleştirilere cevap vermek amacıyla kürsüye gelen Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, "20 Milyon taraftarımız AKP'ye oy verdi" şeklindeki sözlerinin dil sürçmesi nedeniyle olduğunu belitti. Aysal, "32. Gün programında 20 Milyon Galatasaraylı AKP'ye oy verdi diye bir sürçü lisanım oldu. Bugüne kadar birçok programa katıldım ancak böyle bir şey olmadı. Ben 20 milyon Galatasaraylının bir kısmı demek isterken dilimsürçtü. Tüm Galatasaraylılardan özür diliyorum. Hiç kimsenin siyasi görüşüne ipotek koymak gibi bir niyetim yok" dedi.

Kongre üyelerinin eleştirilerini yanıtlayan Aysal, Hayri Kozak'ın hisse senetleri satışı konusundaki eleştirileri hakkında, "Hayri Kozak yönetime bir takım sorular sordu. Bugüne kadar divanda yaptığım açıklamaların önüne geçmek istiyorum. Hisse senedi satışları bir program içinde yapılmakta. Bu konularda size tam bir bilgi veremiyorsam bu kanuni kısıtlamalardan dolayıdır. Biz sat kurtul yöntemi izlemedik. İsteyen gelip hisse senedi alan 15 Bin kişinin kim olduğuna bakabilir. Bunun yanı sıra yüzde 51hissenin elde kalmasını taahhüt etmemi istedi. Ben bunu küçültücü olarak görüyorum. Bunu onaylamayacağım" şeklinde konuştu.

Türk Telekom Arena Stadı'ndaki locaların 16 yıllığına temlik edildiği yönündeki eleştirilere de yanıt veren Aysal, "TT Arena'daki locaların 16 yıllığına temlik edilmesi doğrudur. 16 yıllığına Galatasaray Sportif A.Ş.'ye temlik ettik. Ne bir bankaya ne de başka bir şirkete. Yani bir cebimizden aldık diğerine koyduk" diye konuştu.

DANIŞMANLARINA SAHİP ÇIKTI
Aysal, kendisine yöneltilen danışmanları hakkındaki eleştirilere ise danışmanlarına sahip çıkarak karşılık verdi. Aysal, danışmaları Bülent Tulun ve Bruno hakkında, "Herkesin birbirine dost olduğu zamanda bir yazışma oldu. Bülent Tulun'u göreve geldiğim zaman danışmanın yaptım. Kendisi Elmander ve Selçuk'u cebimizden bir kuruş çıkartmadan kulübümüze kazandırdı. Buruno ise, geçmiş dönemden bizi mahkemeye vererek 2 Milyon 500 Bin Euro'luk bir tazminat kazandı. Buruno'yu çağırdım ve davasından vazgeçirdim.10 bin liraya aylıkla 1 yıllığına kulübümüze bağladım. Bunu yaparak kötü mü yaptım?" ifadelerini kullandı .