'Türkiye'nin Minikleri, İyi Taraftar' Projesi İzmir’de Başlatıldı

Avea, “Türkiye'nin Minikleri, İyi Taraftar” projesini İstanbul’dan sonra İzmir’de de uygulamaya koydu.

Avea Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin, projeyi bütün Türkiye'de uygulamayı planladıklarını söyledi.

Projenin İzmir ayağı, İzmir Gücü Spor Vakfı (İZVAK) ile birlikte yürütülüyor. Şahin, projenin tanıtımı amacıyla İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi ve Altay Kulübü Başkanı Ömer Hızlıok'un da katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

“İyi futbol seyretmeyen çocuk kalmasın” sloganıyla başlattıkları projeyle Türkiye’de taraftar kalitesini arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

2012 yılı içinde 10-12 yaş grubunda bin kişiye eğitim vermeyi planladıklarını anlatan Coşkun Şahin, projenin İzmir ayağını da Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'taki Altay-Tokatspor maçıyla uyguladıklarını dile getirdi.Şahin, İzmir takımlarıyla iş ortaklığı yapma noktasına geldiklerini ifade ederek, ”Kurulduğumuz günden bu yana futbola destek vermeye özen gösteriyoruz. Bu projeyle miniklerimizin, iyi futbola ve taraftarlığa erişimine aracı olmak istiyoruz. Bu çerçevede seçilen çocuklara, maç izleme imkanı sunuyoruz. Amacımız, uzun vadede Türkiye'deki taraftar kitlesini, sporun yaygınlığını ve kalitesini arttırmak.” dedi.

İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi ise vakıf yapılanmasını yaparken projelerinden bir tanesinin de taraftarlarla ilgili olduğunu kaydederek, “Avea'nın projesi bizimle örtüştü. İZVAK olarak iyi taraftar yetiştirirsek, görevimizi yapmış oluruz.” açıklamasında bulundu. Yemişçi, İngiltere’de taraftar eğitimine yılda 160 milyon paund ayrıldığını kaydetti.

Altay Kulübü Başkanı Ömer Hızlıok da sosyal projelerin içinde olmaktan mutlu olduklarını vurgulayarak, projede yer alan gençlerin, 5-10 sene sonra yönetici ve taraftar olarak sporun içinde olacağını dile getirdi. Hızlıok, İzmirli firmaların da benzer sosyal sorumluluk projeleriyle spora destek vermelerini istedi.İlk olarak İstanbul'da, Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarında uygulanan proje dahilinde 10-14 yaş grubundaki çocuklar, akademisyenlerce verilen “İyi Taraftarlık” eğitiminin ardından anne ve babalarıyla birlikte daha önceden belirlenen bir maça götürülüyor. İzmir'de ilk uygulaması Altay-Tokatspor maçıyla yapılan projede Menderes ilçesine bağlı Ataköy'de 40 minik taraftar, karşılaşmayı tribünden seyretti .