Play-off'a gidemezsek, bu bizim suçumuz olur

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, Spor Toto Süper Lig'de bitime 1 hafta kalmasına karşın play-off'u garantileyemediklerini belirterek, ''Play-off'a gidemezsek, bu bizim suçumuz olur'' dedi.

Çapa, karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında, ligin son haftasında İstanbul'da yapacakları İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının önemine dikkati çekerek, ''Bizim play-off şansımız daha büyük. Bana göre şansımız yüzde 70. Gidemezsek bu bizim suçumuz olur diye düşünüyorum'' diye konuştu.

Bugün 3-0 kazandıkları Manisaspor maçının bekledikleri gibi geçtiğini belirten Fuat Çapa, şunları söyledi:

''Bunun iki nedeni var. Birincisi, yıllardır ligde mücadele eden, bir de deneyimsiz oyuncu gurubumuz var. Bu iki nedenden dolayı ilk 30 dakikada isteğimizi yapamadık. Biz yerden ayağa pas yaparak pozisyon üreten takımız. İlk devrede göze hoş gelen oyun olmadı. Devre arasında futbolcularımda bu baskıyı gördüm. İkinci devrede 2-0'ı yakalamak istedik, ancak rakibin 10 kişi kalması bizim için dezavantaj oldu. 2-0'ı bulduktan sonra oyun kontrolü Gençlerberliği'ne geçti. Zorlanmadan 3-0 gibi net bir skorla galibiyeti elde ettik.''

Kırmızı-siyahlıların sol bek oyuncusu Mehmet Sedef ise bugün küme düşmesine karşın dirençli bir takım ile oynadıklarını belirterek, ''3-0 gibi net bir skorla galip ayrıldık. Yüzde 95 play-off'a kalacağız'' şeklinde konuştu.

Mehmet Akgün de play-off'a kalmak istediklerini ifade ederek, ''Golü bulana kadar iyi bir performans sergileyemedik. Daha sonra goller geldi ve galibiyeti hak ettik'' şeklindeki görüşünü dile getirdi.

-Manisaspor cephesi-

Manisaspor Teknik Direktörü Reha Erginer ise maça iki bölümde bakılması gerektiğini savunarak, ''Sahada daha iyi futbol oynayan taraf bizdik'' dedi.

Son haftalarda bu tür maçları çok oynadıklarını belirten Erginer, maçtaki kırmızı kart ve penaltının oyun düzenlerini bozduğunu, bireysel hatalardan dolayı saçma sapan goller yediklerini savundu.

Erginer, artık gelecek senenin planlarını yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Manisaspor'un genç oyuncularından Hakan Turan da maça iyi bayladıklarını ve pozisyonlara girdiklerini dile getirerek, kırmızı kart ve penaltıdan sonra takımın geriye düştüğünü ve defans yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Eray Ataseven, sahada iyi bir Manisaspor'un olduğunu ifade ederek ''İlk yarıda 10 kişi kalana kadar iyi bir oyun ortaya koyduk. Kırmızı kart ve penaltıdan sonra savunma yaptık. Spor Toto Süper Lig'de ilk kez şans buldum. Şans verenlere teşekkür ediyorum'' diye konuştu.