NBA'de Ersan İlyasova Double-Double Yaptı

NBA’de dün gece oynanan karşılaşmalarda temsilcilerimizin forma giydiği takımlardan Bucks ve Bulls kazanırken, Magic ve Jazz evlerinde mağlup oldular.

NBA’de dün gece Ersan İlyasova’nın formasını giydiği Milwaukee Bucks deplasmanda Cleveland Cavaliers’ı yenerken, Ömer Aşık’lı Chicago Bulls evinde Detroit Pistons’ı mağlup etti.

Hidayet Türkoğlu’nun takım Orlando Magic ile Enes Kanter’li Utah Jazz ise kendi evlerinde rakiplerine mağlup oldular.Deplasmanda Cleveland Cavaliers’a konuk olan Milwaukee Bucks, maça çok hızlı başlayarak ilk yarıda rakip potaya tam 71 sayı bıraktı.

Ardından oyunun kontrolünü kaybetmeyen Bucks, mücadeleden 121-84’lük skorla galip ayrılmasını bildi. Ev sahibi ekipte Brandon Jennings 28 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, Ersan İlyasova 24 dakika süre aldığı maçta 9/11 saha içi isabetiyle 20 sayı- 10 ribaundluk performansla double-double yaptı.

Cavaliers’ta ise Kyrie Irving 29 sayı ile maçın en skorer ismi oldu.Ömer Aşık’lı Chicago Bulls ise evinde Detroit Pistons’ı ağırlarken, karşılaşma savunmaların mücadelesine sahne oldu. Yıldız oyuncusu Derrick Rose’un sakatlığının devam etmesi nedeniyle maça ondan yoksun çıkan Bulls, Son çeyrekte rakibine sadece 10 sayı izni vererek mücadeleden 71-83 galip ayrıldı.

Ömer Aşık yaklaşık olarak 15 dakika süre aldığı maçı 1/1 saha içi ve 1/2 serbest atış isabetiyle 3 sayı ile tamamlarken 7 ribaund, 4 de blokluk bir katkı verdi. Luol Deng ise 20 sayı ile maçın en skorer ismi olurken, Joakim Noah 19 sayı- 12 ribaundla double-double yaptı.Gecenin bir diğer maçında ise Orlando Magic evinde Dallas Mavericks’e konuk etti.

Bir ara 13 sayı farkla öne geçen Magic, 5.9 saniye kala Dirk Nowitzki’nin bulduğu basketle 2 sayı geriye düştü. Son hücumda Hidayet Türkoğlu ile isabet kaydedemeyen Magic, mücadeleden 98-100 mağlup ayrıldı. Milli oyuncumuz 5/11 saha içi ve 1/1 serbest atış isabetleriyle 12 sayı, 4 ribaund, 4 asistlik bir performans sergiledi. Jameer NelSon’ın 24 sayısı mağlubiyete engel olamazken, Dallas Mavericks’te Dirk Nowitzki 28 sayı ile maçın en skorer ismi olarak takımına galibiyeti getirdi.

Temsilcilerimizden Enes Kanter’in takımı Utah Jazz ise dün gece Sacramento Kings’i ağırladı. Gerilimli geçen maçta heyecan Son saniyelere kadar sürerken, DeMarcus Cousins’in serbest atışlarıyla öne geçen Kings’e Son hücumda cevap veremeyen Jazz, rakibine 103-104 mağlup oldu. Enes Kanter yaklaşık olarak 10 dakika süre aldığı maçı 1/4 saha içi ve 2/4 serbest atış isabetiyle 4 sayı ile tamamlarken 8 ribaund alıp 1 de blok yaptı. Al JefferSon’ın 27 sayısı yeterli olmazken, Kings’de 27 sayı-14 ribaundla double-double yapan DeMarcus Cousins galibiyetin mimarlarından oldu .