Galatasaray - Orduspor Maçının Ardından

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında kendi sahasında Orduspor'u 2-0 mağlup etti.

Maç sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Galatasaray İkinci Başkanı Ali Dürüst, play-off'lar öncesi sahalarında oynadıkları son karşılaşmayı kazandıklarını söyleyerek, 'Artık bir maçımız kaldı. Bu sistemde play-off'a gitmek için onu de geçmemiz lazım. Amacımız o maçı da geçerek, daha sonra play-off denen olayın içine girmek. Ama bizi şaşırtan bir olay, Türkiye'de bir şey yok. O zaman play-off'u neden oynadık. Tabi bunu kendimize soruyoruz, ama kurallar neyse ona uyacağız. Orduspor güçlü birtakım, diri bir takım. Ama oyuncularımız 90 dakika hiç pozisyon vermediler. 2-0 gibi net bir skorla galip geldik ' dedi.

'Bizi şaşırtan bir olay, Türkiye'de bir şey yok. O zaman play-off'u neden oynadık ' şeklindeki sözleriyle neyi anlatmak istediğinin sorulması üzerine, Dürüst, 'Türkiye'de bir play-off oynuyoruz. Bir olaydan dolayı bu play-off kararı alındı, ancak şu anda hayat devam ediyor. Yani bu kuradan çıkan bir play-off gibi oldu. Ama oynayacağız ' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın futbolda şike iddialarına ilişkin olarak eski İngiltere başbakanlarından Margaret Thatcher'in döneminde yaptığı uygulamayı örnek göstermesi ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in de bu yönde görüş belirttiğinin sorulması üzerine, Ali Dürüst, şunları kaydetti:
'Karar federasyonda. Alınan kararın sonuçlarının ne olduğunu artık herkes biliyor. Bunu ortaya koymaya gerek yok. Dolayısıyla artık o karara bakacağız. O kararın sonucuna göre de biz karar vereceğiz. Biz kuralların olduğu bir ülkede yaşıyoruz. O kurallara göre hareket edeceğiz. '

Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen, maçı kaybettikleri için üzgün olduklarını belirterek, 'Beklenmedik bir gol yedik. Sonra bu sonuç ortaya çıktı. Kaybettiğimiz için üzgünüz. Trabzonspor maçını kazanmak için elimizden geleni yapacağız ' dedi.

Takımda Culio ve Stancu'nun eksikliğinin sorulması üzerine Türkmen, 'Orduspor sistem takımı. İsimlere takılan bir takım değiliz ' cevabını verdi.

Ayrıca Nedim Türkmen, Galatasaray ile Orduspor arasında krize neden olan Arjantinli oyuncu Culio konusunun kendileri için kapandığını dile getirdi.

Kaynak: İHA