Galatasaray’ın Uruguaylı File Bekçisi TOP 10'Da

Galatasaray’ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, son yıllardaki en iyi kaleciler listesine girdi.

ABD 'nin Bleacher Report internet sitesi, dünyanın son yıllardaki en iyi kalecileri arasında Galatasaray 'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera 'yı da gösterdi. “Bir final maçında kalenizde olmasını isteyeceğiniz 10 kaleci” başlığıyla verilen haberde Muslera 7. sırada yer buldu.

Galatasaray 'ın başarılı kalecisi için şu ifadeler kullanıldı:

“Uruguaylı kalecinin bu listeye girmesi için uluslararası karşılaşmalarda gösterdiği performans yeter de artar bile... Maçlarda yaptığı kurtarışların yanı sıra, penaltılardaki başarısı da ülkesine çok önemli zaferlerinin kapısını açtı. Lazio 'da iken Cassano 'nun penaltısını çıkarmış ve o günden itibaren İtalyan ekibinin kalesini devralmıştı. 2010 Dünya Kupası 'nda ise Gana karşısında 2 penaltı birden çıkararak takımını yarı finale taşıdı. Copa America 'da da kalesinde devleşen Muslera, Tevez 'in penaltısını kurtararak Uruguay 'a kupaya giden yolu açtı.”

Galatasaray 'ın böyle bir kaleciye sahip olduğu için şanslı olduğuna da vurgu yapılan haberde, “Eğer Muslera, Türkiye 'nin ardından Avrupa 'ya dönmek isterse, pek çok dev ekibin onu kadrosuna katmak için birbiriyle savaşacağından emin olabiliriz. Çünkü o dünyanın en iyi kalecilerinden birisi olmaya yetecek yetenek ve tecrübeye sahip” ifadeleri kullanıldı.

Listenin ilk sırasında Real Madrid kalecisi Iker Casillas 'a yer verilirken, 2. sıra ise İtalyanlar 'ın ünlü file bekçisi Ginluiggi Buffon 'a verildi. Üçüncü sıradaki isim ise Udineseli Handanovic oldu.

KALECİ TOP 10 'U

1. Iker Casillas (Real Madrid)
2. Gianluigii Buffon (Juventus)
3. Samir Handanovic (Udinese)
4. Diego Alves (Valencia)
5. Pepe Reina (Liverpool)
6. Christian Abbiati (Milan)
7. Fernando Muslera
8. Tim Howard (Everton)
9. Brad Friedel (Tottenham)
10.Wojciech Szczesny (Arsenal)