Fatih Terim: Ülke Futboluna ve Kulüplere Zarar Vermeden Karar Alınmalıdır

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, futbolda yaşanana gelişmelerle ilgili ülke futboluna ve kulüplere zarar vermeden en doğru kararın biran önce alınması gerektiğini söyledi.

Orduspor 'u 2 – 0 yenen Galatasaray 'da teknik direktör Fatih Terim, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ortaya konan futboldan memnun olduğunu belirtti.

Muhakkak iyi futbol oynamak istediklerini; ama 3 puanın daha da öncelikli olduğu haftalarda olduklarını dile getiren Terim, rakipleri Orduspor 'a pozisyon vermediklerini dile getirdi.Şike davası kapsamında kamuoyunda Avrupa Kupaları 'na 3 – 5 yıl katılmamanın konuşulduğu hatırlatılan Fatih Terim, “Çok uzun zamandır verilmeyen alınmayan kararlarla ilgili herkes her türlü fikrini söylüyorlar. Ben futbol içinden bir insan olarak şöyle düşünüyorum: Türk futboluna en az zarar gelecek şekilde ya da hiç zarar gelmeyecek şekilde. Kulüplere de en az zarar gelecek gerçekçi bir karar alınacaktır.” ifadelerini kullandı.Avrupa Kupaları 'na gitmeme kararının en çok Galatasaray 'ı etkileyeceği yönündeki söylemlere de değinen Fatih Terim, “Ülke futboluna zarar vermeden ülke kulüplerine zarar vermeden en doğru karar alınmalıdır. Zaten karar alınma gecikmiş. Her konuşulan spekülasyondur.” şeklinde konuştu.

BAŞKAN AYSAL 'A TEŞEKKÜR
Mali genel kurul toplantısında başkan Ünal Aysal 'ın sözleşmesinin görev süresi boyunca uzattıklarını dile getirmesiyle ilgili Terim, “Ne söylediyse doğrudur. Açıkçası Sayın Başkanla aramızda kalemsiz mukavelesiz bir konuşma geçti. Zaten benim Galatasaray 'la olan gönül bağım bunları içermez. Ne kadar isterse yazabilir ne kadar isterse uzatabilir. Benim yerime de karar verebilir. “ ifadelerini kullandı.Terim, sezon sonu sözleşmesi bitecek Necati 'nin takımda kalıp kalmayacağı yönündeki bir soruya ise “Necati Ateş, takımımızda bulunacaktır.“ cevabını verdi.

FUTBOLCULAR
Necati, güzel bir akşam olduğunu belirterek, ”Play–off 'a kadar her maçı kazanmak istiyoruz. Bu onlardan biriydi. Bir maçımız kaldı, onu da kazanıp play-off 'a katılmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

MP Antalyaspor 'dan Galatasaray 'a transferi konusunda Adnan Öztürk 'ün ifadeye çağrılmasıyla ilgili olarak Necati, “Transfer dönemi içinde transfer olup da etik olmayın ne olabilir. Ben futbolcuyum. Cevap vermek bana yakışmaz; gerekli cevabı yönetim veriyor.” ifadelerini kullandı.Kaleci Muslera ise “Amacımız 3 puandı. Play-off 'a maksimum puanla girmek istiyorduk. Karşılaşmadan 3 puanla ayrıldık.“ diye konuştu.

Türkiye 'de kalıp kalmayacağı konusunda da Muslera,”İtalya 'dan Türkiye 'ye gelmem bir adım ileriyedir. Amacım Galatasaray formasıyla Şampiyonlar Ligi 'nde oynamak.” şeklinde konuştu.