Denizlispor İle Çaykur Rizespor Puanları Paylaştı

Bank Asya 1. Lig 28. hafta maçında Denizlispor ile Çaykur Rizespor 1-1 berabe kaldı.

Ligde alt sıralardaki takımlarla arasındaki puan farkını açmak isteyen Denizlispor ile şampiyonluğu hedefleyen Çaykur Rizespor arasında oynanan maç ikinci yarıda atılan karşılıklı gollerle 1-1 sona ererken, takımlar sahadan birer puanla ayrıldı. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Denizlispor Teknik Direktörü Osman Özköylü, 'Kaçırdığımız galibiyete mi üzüleyim, aldığımız bir puana mı sevineyim bilemedim. Rakibimizin forvetleri çok hızlı oyuncularıydı. Mümkün olduğu kadar pozisyon vermemeye çalıştık ancak pozisyon yokken gol yedik. Golden sonra bile oyunu forse etmeye devam ettik. Beraberlikten sonra galibiyeti bulabilecek pozisyonlar yakaladık. Oyuncularım gurur verici mücadele etti. Oyunsal olarak zaman zaman istediğimiz şeylerolmasa da, rakibimizin üst sıralarda bir rakip olduğunu unutmamak lazım. Maçta 2 puan kaybeden taraf olduğumuza inanıyorum. Böyle oynamaya devam ettiğimiz sürece istediğimiz sonuçları alacağız ' dedi.

Denizlisporlu futbolcu Veli, iki takımında galibiyet için oynadığını anlatarak, 'Oyunun genelinde biz daha iyi oynadık ve pozisyon bulduk. İki penaltımız verilmedi. Sonuçta beraberlik bizim açımızdan iyi sayılır. Taraftarlarımızı desteklerinden dolayı teşekkür ederim ' diye konuştu.

Denizlisporlu futbolcu Fatih, maça çok iyi başladıklarını ve pozisyonlar bulduklarını ifade ederek, 'Mağlup durumdan beraberliği sağladık. Maç için beraberlik kötü değil. Kazanmayı hak ettiğimizi inanıyorum. Hakemlerin biraz daha dikkatli olmasını istiyorum. Takım arkadaşlarımı mücadelelerinden dolayı kutluyorum. Beraberlik istediğimiz bir sonuç değildi ' şeklinde konuştu.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Giray Bulak, alınan beraberliğin her iki takımında işine yaramadığını kaydederek, 'Ligde alınan her puan da katkı sağlıyor. Büyük bir avantajımız olabilirdi maçı kazanabilseydik. Bu avantaj küçük avantaj olarak kaldı. Rakibimizi tebrik ediyorum. Onlar da baskı altındalar. Özellikle ilk yarı rakibin önemli oyuncularına baskı kurup top kazanmayı hedeflemiştik ama yapamadık. Bikoko ve Cenk Ahmet'le iki pozisyonumuz oldu. İkinci yarı daha rakip alanda oynamaya başladık. Önede geçtik. Gol yemeyi hiç düşünmediğimiz bir anda golü yedik. Bu son zamanlarda çok gol yeme alışkanlığımız yoktu, bu yüzden bizi üzdü. Buradan galibiyetle dönebilseydik büyük avantaj yakalayacaktık. 18 puanının 12'sini alabilirsek hedefimize yaklaşırız diye düşünüyorum ' ifadelerini kullandı. Çaykur Rizesporlu futbolcu Aytek, 2 puan kaybettiklerini vurgulayarak, 'Çok önemli maçta önemli 2 puan kaybettik. Buraya 3 puan için gelmiştik. Yaklaştığımız ilk 2'ye yaklaşma şansını bulmuştuk. Bizim için çok önemli bir maçtı. Yaptığımız hata beraberlikle dönmemize sebep oldu. Önümüzdeki maçlarda alacağımız puanlarla direk olarak Süper Lige çıkmak istiyoruz ' açıklamasında bulundu. Çaykur Rizesporlu oyuncu Sezer ise, 'Maçın başında rakibimizin bulduğu ataklar bizi zorladı. Maçın geri kalan bölümlerinde oyun dengelendi ve seyircilere iyi maç izlettik. ÖNE Geçtikten sonra konsantrasyon kaybı sebebiyle gol yedik. Kalan 6 haftada en az hata yapıp, istediğimiz ilk 2 hedefine ulaşmak istiyoruz ' yorumunu yaptı.

Kaynak: İHA