Başkan Aysal: Galatasaray'ı Önümüzdeki Günlerde Daha İyi Göreceksiniz

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, mali genel kurulda gerekli yetkileri aldıklarını belirterek, "Galatasaray'ı önümüzdeki günlerde daha iyi göreceksiniz." dedi.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen mali genel kurul toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan başkan Ünal Aysal, mali genel kurulun her zaman olduğu gibi geçtiğini belirterek, "Camiamıza hayırlı olsun. Bugün istediğimiz yetkileri aldık. Yolumuza devam ediyoruz. İnşallah Galatasaray’ı önümüzdeki günlerde daha iyi göreceksiniz. Yetkileri layıkıyla kullanabilmek bizim görevimiz." şeklinde konuştu.

Ünal Aysal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmişte İngiliz kulüplerinin de Avrupa kupalarına 5 yıl katılmadığı yönündeki imasıyla ilgili sorulan soruya, "Başbakanımız, kendi düşüncelerini birileriyle paylaşmış olabilir. Ben duymadım, ama neticede bu bir karar değil, düşünce olabilir. Demokresilerde herkes düşüncelerini söylüyor ve bunun yanıtını alıyor. Ondan sonra da karar veriyor. Burada en sağ duyulu karar alacağına inanıyorum hükümetimizin." cevabını verdi.

Avrupa kupalarına katılmama kararı alınırsa tavrının ne olacağı sorulan başkan Aysal, "Ben her zaman sözlerimin arkasında kaldım hiçbir şey değiştirmiyor; dimdik yolumuzda gidiyoruz inşallah böyle bir şey olmaz." diye cevap verdi.Öte yandan, şike soruşturması kapsamında Galatasaray'ın da bu sürece dahil edilmeye çalışıldığı yönünde gayretlerin olduğu iddiaların hatırlatılması üzerine Başkan Aysal, "Bunlar yanlış gayretler. Galatasaray, Türkiye’nin önemli bir parçası bütün kulüplerimiz öyle. Bir kulübümüzün kötü duruma düşmesi diğer kulüpleri mutlu etmemeli. Biz kendimize pay çıkarmıyoruz. Mutlu olmuyoruz. Diğer dostlarımızın da böyle davranışlardan kaçınması, spor camiasının hayrına olacaktır." ifadelerini kullandı.