Barcelona'dan Sonra Olympiacos ve Cska Moskova'da, İstanbul Biletini Aldı

Turkish Airlines Euroleague çeyrek finalinde Rus ekibi CSKA Moskova ve Yunan temsilcisi Olympiacos, ülkemizde düzenlenecek final four organizasyonuna kalacak.

İspanya’da serinin dördüncü maçında Gescrap Bilbao ile karşılaşan CSKA Moskova, mücadeleden de 73-71 galibiyetle ayrıldı. Andrei Kirilenko 23 sayı- 8 ribaund- 2 asist- 1 top çalmalık performansıyla galibiyetin mimarı olurken, Ramunas Siskauskas ile Nenad Krstic de 13’er sayıyla maçı tamamladı. Gescrap Bilbao’da ise Aaron Jackson 19 sayı- 4 ribaund- 8 asistle takımının en etkili ismi olurken, D’or Fisher da 12 sayı- 6 ribaundla mücadeleyi noktaladı.

Yunan ekibi Olympiacos da sahasında ağırladığı Montepaschi Siena’yı 76-69’luk skorla geçerek adını final four’a yazdıran bir diğer ekip oldu. Seriyi 3-1 kazanan Olympiacos’da Kyle Hines 19 sayı- 7 ribaund ve Vassilis Spanoulis de 19 sayı- 2 asistle oynarken, Georgios Printezis de 8 sayı- 9 ribaund- 2 asistle maçı tamamladı.

Montepaschi Siena’da ise David Andersen 15 sayı- 11 ribaund ile double double yaparken, Nikos Zisis de 15 sayı- 2 ribaund- 1 asistle mücadeleyi noktaladı. Bu sonuçların ardından Regal Barcelona, Olympiacos ve CSKA Moskova ülkemizde düzenlenecek final four organizasyonunda yer almaya hak kazandı. Dördüncü takım ise Panathianikos ile Maccabi Tel Aviv arasında oynanan maçın ardından belli olacak .