Balkan Kros Şampiyonasında Türkiye'den '3' Birincilik

Darıca'da düzenlenen 57. Balkan Kros Şampiyonası'nda Türkiye, erkekler ve kadınlardaki tüm kategorilerde 3 altın, 4 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

Büyük Erkeklerde Bekir Karayel, Genç Erkeklerde Sebahattin Yıldırımcı, 23 Yaş Altı Bayanlarda ise Esma Aydemir birinci olarak kendi kategorilerinde Balkan Şampionu oldu. Kocaeli’nin Darıca İlçesinde düzenlenen 57. Balkan Kros Şampiyonası, Romanya, Yunanistan, Arnavutluk, Türkiye, Sırbistan, Bulgaristan ve Makedonya’dan toplam 165 sporcu katıldı.

Şampiyona ‘Genç Bayanlar, 23 Yaş Altı Bayanlar, Büyük Bayanlar, Genç Erkekler, 23 Yaş Altı Erkekler ve Büyük Erkekler’ olarak kategorilendi. Genç Erkekler kategorisinde Türkiye’yi temsil eden Sabahattin Yıldırımcı çekişmeli mücadelede 1. olarak 57. Balkan Kros Şampiyonu oldu. Büyük Erkeklerç kategorisinde kişisel mücadelede Türkiye, birinci, ikinci ve üçüncülüğü aldı. Büyük Erkekler, Bekir Karayel birinci, Ali Haydar Tekgöz ikinci, Fatih Bilgiç üçüncü oldu. Yarışma öncesinde konuşma yapan Darıca Belediyesi Başkanı Şükrü Karabacak, daha önce Balkan ve Dünya Kros Şampiyonlarında Türk Milli Takımı Antrenörlüğü yaptığını söyledi.

Atletizm Federasyonu ile birlikte organizsayonu gerçekleştirdiklerini kaydeden Karabacak, şampiyonaya ev sahipliği yapmaya hak kazandıklarında, hemen parkurları yapmaya başladıklarını ifade etti.

Parkurları en iyi şekilde yaparak ülkeyi en iyi şekilde temsil etmeye gayret gösterdiklerini dile getiren Karabacak, “Bu tür organizasyonların daha büyüğüne Darıca olarak talibiz. Avrupa Kros Şampiyonası olabilir, Dünya Kros Şampiyonası olabilir. Geçtiğimiz haftalarda istanbul’da yaptığımız ve iftihar ettiğimiz, Başbakanımız direktifleri ile ve Spor Bakanımızın büyük gayret ve çabalarıyla bitirilmiş olan spor salonu içinde yaptığımız Dünya Salon Şampiyonası bizim gelecek le ilgili çok güzel icraatlar yapacağımızın göstergesi. Burada bizlerde ülke sporuna destek olmak için yerel yöneticiler olarak hazır olduğumuz ifade etmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

57. Balkan Kros Şampiyonasında Genç Erkeklerde birinci olan Yıldırımcı, parkurun çok zorlu olduğunu söyledi.

Yarışmaya Ağrı’dan geldiğini aktaran Yıldırımcı eksi 30-35 derecelerce çok ağır şartlarda antrenman yaptığını ifade ederek, “Sonuçta emeğimizin karşılığını aldık. Çok mutluyuz. Hedefim Avrupa ve Dünya şampiyonalarında derece yapmak. Çalışıyoruz herşey olacak.” dedi.

Aldığı başarının üst düzey bir başarı olmadığını kaydeden Yıldırımcı, Dünya’da ve Avrupa’da birçok başarının kendisini beklediğine inandığını dile getirdi. Belediye’nin Federasyonun kendilerine her konuda destek olduğunu dile getirdi. Başkan Karabacak, Yıldırımcı’nın Darıca’da şampiyonluğu göğüslemesinden ötürü büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Gençlerin daha büyük başarılara imza atmasını beklediklerini kaydeden Karabacak, başarıların devamının geleceğini “Sadece Balkanlarla sınırlı kalmayacağız. Önümüzdeki yıllarda da Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında da Darıca’dan çok sayıda sporcunun çıkacağına inanıyoruz. Alt yapı çalışmalarına devam ediyoruz. KATEGORİLER VE DERECELERGenç Bayanlar (Kişisel)
1. Amela Tezic (Sırbistan)
2. Monica Florea (Romanya)
3. Sevilay Eytemiş (Türkiye)Genç Bayanlar (Takım Halinde)
1. Romanya
2. Türkiye
3. Sırbistan23 Yaş Altı Bayalar (Kişisel)
1. Esma Aydemir (Türkiye)
2. Özlem Kaya (Türkiye)
3. Liliana Danci (Romanya)23 Yaş Altı Bayanlar (Takım Halinde)
1. Türkiye
2. RomanyaBüyük Bayalar (Kişisel)
1. Ancuta Bobocel (Romanya)
2. Türkan Özata (Türkiye)
3. Cristina Frumuz (Romaya)Büyük Bayanlar (Takım halinde)
1. Romanya
2. TürkiyeGenç Erkekler (Kişisel)
1. Sebahattin Yıldırımcı (Türkiye)
2. Mitko Tsenov (Bulgaristan)
3. Cladiu Cimpoieru (Romanya)Genç Erkekler (Takım Halinde)
1. Türkiye
2. Romanya
3. Sırbistan23 Yaş Altı Erkekler (Kişisel)
1. Adrian Trifan (Romaya)
2. Ramazan Özdemir (Türkiye)
3. Dusan Malkevic (Sırbistan)23 Yaş Altı Erkekler (Takım Halinde)
1. Türkiye
2. Romanya
3. SırbistanBüyük Erkekler (Kişisel)
1. Bekir Karayel
2. Ali Haydar Tekgöz
3. Fatih BilgiçBüyük Erkekler (Takım Halinde)
1. Türkiye
2. Romanya
3. Yunanistan