Bal Ligi 4. Grup'ta Bulunan 44 Malatyaspor Hedef Büyüttü

Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 4. Grup takımlarından 44 Malatyaspor'da Kulüp Başkanı Barış Bingöl, gelecek sezon şampiyonluğu Malatya'ya getireceklerini söyledi.

Bingöl, Malatya futboluna kilometre taşı olmayı amaçladıklarını belirterek, "2010-2011 sezonunda "Her şey hayal etmekle başlar" diyerek çıktığımız bu onurlu yolda, bir sezonu daha geride bıraktık. Daha ilk gün bizler 1966 ruhunu ayağa kaldıracağız derken, alt yapısında 5 futbolcusu olan A takımında ise 8 futbolcuya sahiptik. Gelinen şu süreçte bu gün alt yapısında 135 lisanslı sporcuya A takımında ise 26 üst düzey sporcuya sahibiz. Kendi içinde barışık olmayan bir topluluğa kulüp olma bilincini aşılamaadına gece gündüz inanılmaz mücadeleler verdik. Sahipsiz, tesisleri olmayan kulübümüze daha ilk sezonunda ulaşımlarını sağlayacak bir otobüs ve tesis kazandırdık. Amacımız görsel ve yazılı medyanın dikkatlerini üzerimize çekmek değil, amacımız Malatya Futboluna km taşı olmaktı. Bu düşüncelerde bile üst düzey medya gruplarının bile dikkatlerini üzerimize çektik" dedi.

BAL Ligi'nde manevi destek bulamadıklarını ileri süren Bingöl, "Futbol kabul edersiniz ki ekip ve dayanışmanın ürünü olan başarıyaendekslidir. Bizler hem hedeflerimizin mücadelesini, hem de kulüp olmanın, kurumsal kimlik kazanmanın mücadelesini verdik. Bu yolda çokta destek alamadık. Desteği bizler para olarak değil, manevi anlamda açıkçası çok aradık. Ama ne yazık ki bulamadık. Malatya Futbolunun zafiyet geçirdiği reyting kaybettiği birkaç yılda en azından Malatya'da futbolun bitmediğini her platformda göstermeye çalıştık. Geçen yıl 1. Amatör Kümede başlayan, bu yıl Bölgesel Amatör Ligde devam eden namaglup unvanımızla bu şehrinfutbolcuk adamlarını tabi ki de ayağa kaldırdık. Bizlerin bir an önce kazandığımız reytingin gitmesi bazı çıkar gruplarının ayağa kalkmasına sebep oldu. Ligde son ana kadar şampiyonluğu kovalarken Malatya içerisinde bu şampiyonluğun gelmemesi için her şey yapıldı. Gelinen süreçte her ne kadar play off gitmiş olsa da, 3. Lig elimizin tersi ile itilmiş olsa da Malatya futbolu, Malatya Antrenörü, Malatyalı sporcu grubu kaybetmiştir. Bizler Öyle ya da böyle bu hedefimize koşacağız" görüşünü savundu.

Bingöl, sözlerine şöyle devam etti: "Yıllardır antrenörlerin uzaktan ettikleri sıra dışı kavgaları garipser, neden Malatyalı antrenörlerin görev almadıklarını bizlerde sorgulardık. Hep Malatyalı hocaların içinde bulunması gereken süreçlerin yabancı antrenörlerle girildiğinde üzülür onlara görev verilmesini her platformda konuşurduk. Gelinen süreçte haksız olduğumuzu görmeyi istemezdik. Bölgesel Amatör Ligde şampiyonluğa oynayan bir takıma Antrenörlük yapacak cesaretli Antrenörü bulamadık. Sayın FeyzullahKüçük için Kapalı Çarşı üzerinde yapılan imza töreninin alınması gereken en büyük mesaj olduğunu düşündük ama kimsenin kendisine pay çıkarmadığına ne yazık ki şahit olduk. Gelinen süreçte 3 takımla temsil ettiğimiz Bölgesel Amatör ligde Malatya'mıza 2 tane küme düşen 1 tane hedeflerine kurban edilen takımımız oldu. Bu konu İnanın üniversitede resmen ders konusu. Sayın Beden Eğitimi Bölüm Başkanımıza Yönetim Kurulu olarak sesleniyoruz. Bu ders konusunu lütfen işleyin Bu ligde Malatyalı 3 takım değil de,Trabzonlu 3 takım olsaydı bu gün kaç tanesi bir üst lige çıkardı? Asıl bu konuşulması gereken konudur."

Bundan sonraki süreç hakkında da bilgiler veren Bingöl, "Sayın Feyzullah Küçük Hocamız ile bıraktığımız yerden devam edeceğiz. Yakın günlerde açacağımız futbol okulumuz ve yeni tesis projelerimizle bu konuya ne kadar önem verdiğimizi her kese bir daha göstereceğiz. Bu yıldan ve önceki yıllardan elde ettiğimiz tecrübeleri artık sahaya yansıtma zamanı gelmiştir. Futbol hak edenin emek verenin formaya saygı duyanın arkadaşını ve dostlarını satmayanın işidir. Bu yolda bundan sonra ki süreçte kim olduğunereli olduğu bizler için önemli değildir. Bu kriterleri gözeteceğimizin bilinmesini isteriz. Bundan sonra ki süreçte hep yaptığımız işlerle konuşulmayı hedef kıldık. Umut ediyoruz ki yakın bir zamanda Hayal etmekle başlar dediğimiz bu yolda sizlerle daha iyi açıklamalar yapmak için bir arada oluruz. 44 Malatyaspor taraftarına, Malatyaspor camiasına verdiğimiz şampiyonluk sözünün birileri tarafından bantlandığını üzülerek ifade ederiz. İnşallah Önümüzdeki Yıl bu mevsimde o şampiyonluğu Kapalı Çarşı'nınüzerine getireceğiz" ifadelerini kullandı .