Atletizm Federasyonu Başkanı: 2020 Olimpiyatlarına 100 Sporcu İle Katılacağız

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Londra Olimpiyatlarına 48 sporcudan 30-35'înin yarışmalara gideceğini, 2020 yılında ise 100 sporcu ile olimpiyatlara katılmak istediklerini dile getirdi.

Kocaeli’nin Darıca İlçesinde düzenlenen 57. Balkan Kros Şampiyonası'nı takip etmek için yarışmaların yapılacağı parkur alanına gelen Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, federasyon takviminde 37 yarışın yer aldığını, bunlardan bir tanesinin de 57. Balkan Kros Şampiyonası olduğunu söyledi.

Parkurun uluslararası seviyede, Dünya standartlarında olduğunu kaydeden Terzi, parkurda hiçbir görüntü bozukluğunun yer almadığını, bir çok Dünya Kros Şampiyonasında böylesine güzel görüntülü parkur alanlarının olmadığı bilgisine yer verdi.

Balkan Kros Şampiyonasına 7 ülkeden 105 sporcunun katıldığını belirten Terzi, Avrupa’da 5.sıraya yükselmeleriyle birlikte Süper Lig'de mücadele etmeye başladıklarını bundan dolayı da Türkiye için Balkan Şampiyonları ve Akdeniz Oyunları'nın artık önemi olmadığını dile getirerek, şöyle konuştu:“2. Liglerdeydik. 3. Liglerde mücadele ettik. Şimdi Süper Ligdeyiz. Bu sene Helsinki’de Avrupa Şampiyonası var. Barcelona’da 3 altın 1 gümüşle 5. Olmuştuk. Şu anda 30 sporcumuz Avrupa şampiyonası için barajı aştı. Barselona’da elde ettiğimiz madalyaları çoğaltarak ülke olarak üst sıralara çıkmak istiyoruz. En büyük hedefimiz de olimpiyatlar. Pekine 16 sporcuyla gitmiştik, bu defa 30-35 sporcu ile gitmek istiyoruz. Artık bizim sporcularımız da Dünya ve Avrupa’da büyük başarılar elde ediyor.”

Terzi, 2004 yılında Federasyon Başkanlığına gelmesinden sonra mesai arkadaşları ile birlikte atletizmi kurumsal ve çağda bir yapıya kavuşturmak için yoğun çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Atletizm adına eksiklerin giderilmesi için yurt dışından danışman antrenör getirdiklerini hatırlatan Terzi, bunun meyvelerini aldıklarıı belirterek, şunları söyledi:“Artık bizim antrenörlerimizde Avrupa ve Dünya’da başarılı olan antrenörler. Bunlardan birisi Aslı Çakır’ın antrenörü. Avrupa Şampiyonu olan Nevin Yanık’ın atrenörü Cüneyt yüksel. Artık bizim antrenörlerimizin yetiştirdiği sporcular Avrupa ve Dünya’da uluslararası yarışmalarda başarılı oluyorlar. Projelerimizi uygulamaya başladık ama daha eksiğimiz var.”48 sporcuyu olimpiyata hazırladıklarını anlatan Terzi, 30-35’inin Londra’ya gideceğini söyledi.

2016 için 154 sporcunun aday kadroda olduğunu ifade eden Terzi, 2020 içinde 163 sporcunun olduğunu belirterek, “2016 olimpiyatlarına 60-70 sporcuyla katılmayı istiyoruz. Eğer 2020 ülkemizde yapılırsa, 100 sporcu ile olimpiyatlara katılmak istiyoruz. Hedeflerimizi var. Hedeflere giderken eksiklerimizi gidermeye çalışıyoruz.”