Ali Dürüst: Esas Olan Maçlarımızı Kazanıp Şampiyon Olmak

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ali Dürüst, teknik direktör Fatih Terim'in sözleşmesinin uzatılmasını, normal bir gelişme olarak değerlendirirken, esas olanın şampiyonluk olduğunu söyledi.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen mali genel kurul toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ali Dürüst, ''Hepimiz baştan beri Fatih hocayla gönül sözleşmemiz olduğunu söylemiştik. Bu sözleşme bizim için detay. Esas olan kalan maçlarımızı kazanıp şampiyon olmak. Tüm konsantrasyonumuz bunun üzerine.'' şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk takımlarının 5 yıl süreyle Avrupa'ya gitmeyebileceği şeklindeki düşüncesiyle ilgili olarak da "Galatasaray Kulübü açıklamalarını yaptı ve beklentilerini söyledi.

Türkiye ligi bizim için araçtır ve amaç Avrupa'ya gitmektir. Onun için mücadele ediyoruz. Süreci değerlendireceğiz. Türk futbolu için hayırlı bir karar çıkacağına inanıyoruz. Bir endişemiz yok. Türkiye Futbol Federasyonu yetkili kurumdur. Alacakları kararı bekliyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu'nun kurullarının bir an önce kararlarını vermesini ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun da kulüplerin önünün açmasını bekliyoruz.'' ifadelerini kullandı.Dürüst, kararın Süper Final maçları öncesi verilip verilmeyeceği konusunda ise ''Kararın bir an önce alınmasının şart olduğunu söylüyoruz. Bundan sonrasını kararı alacaklara soracaksınız.'' diye konuştu.