Ummc Ekaterinburg - Spartak Moskova Maçının Ardından

FIBA Kadınlar Euroleague 8’li Finali B Grubu mücadelesinde UMMC Ekaterinburg, Spartak Moskova’yı 86-80 yendiği maçın sonrasında antrenör ve oyuncular karşılaşmayla ilgili yorumda bulundular.

UMMC Ekaterinburg, FIBA Kadınlar Euroleague 8’li Finali B Grubu mücadelesinde Spartak Moskova’yı 86-80 yenerek üçüncülük maçına çıkmaya hak kazanırken, maçın ardından sonrasında antrenör ve oyuncular karşılaşmayı değerlendirdiler.Taraftarlara keyifli bir maç izlettiklerini söyleyen UMMC Ekaterinburg antrenörü Algirdas Paulauskas, “Bence taraftarlar için çok ilginç bir maç oldu. İki takım da hücuma ağırlık verip yüksek şut yüzdeleri ile oynadı ve buna rağmen çok az top kaybı yaptı. Fakat maçın daha başında sakatlanan Maria Stephanova’nın durumu bizi fazlasıyla zorladı.” dedi.

UMMC Ekaterinburg oyuncusu Sue Bird ise final maçına çıkma şansı yakalayamadıkları için hala üzgün olduklarını dile getirirken, “Bugün oynayacağımız rakibimizi çok iyi tanıyorduk. Onların güçlü ve zayıf yönlerini biliyorduk ve buna gore oynayarak maçtan galip geldik” yorumunda bulundu.Spartak Moskova antrenörü Pokey Chatman, iki takımın da birbirini yakından tanıdığına dikkat çekerken, “Bugün onlar daha agresif bir oyun sergileyerek ikinci şansı sayılarıyla sonuca gittiler ve maçı kazandılar. Şimdi dinlenme zamanı ve ardından yine önemli bir maça çıkacağız. Turnuvada oynayacağımız her karşılaşmaya aynı ciddiyetle hazırlanmalıyız çünkü Rusya’ya döndüğümüzde ligde yine dünyanın üst düzey takımlarıyla mücadele etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Rus temsilcisinin oyuncusu Candice Dupree ise “İlk iki maçın ardından bizim açımızdan zorlu bir karşılaşma oldu. Onlara boyalı alandan çok fazla sayı şansı tanıdık ardından sert bir oyun sergilememize rağmen rakibimizi yakalamayı başaramadık.” dedi.