Tunceli'de Şehitler İçin Futbol Turnuvası

Tunceli’de halı saha saldırısı sonucu şehit olan komiser Cem Kerman ve eşi Dilay Kerman anısına futbol turnuvası düzenlendi.

Geçen yıl 4 Eylül Pazar günü Munzur Nehri kıyısında bulunan halı sahada top oynayan polislere PKK'lılar tarafından yapılan saldırı sonucu komiser Cem Kerman ve onu saha dışında izleyen öğretmen eşi Dilay Kerman şehit olmuş, 8 polis de yaralanmıştı. Şehitleri anmak amacıyla saldırının yaşandığı yer olan Munzur halı sahada şehitler anısına Şehit Dilay ve Cem Kerman, ilköğretim okulları arası futbol turnuvası düzenlendi.

Turnuvaya, Vali Mustafa Taşkesen, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Harun Ocaklı, 4. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Akkaya, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, İl Jandarma Komutanı J.Kur.Alb.Timurcan Ermiş,İl Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, kurum müdürleri,emniyet personeli,öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Açılış programında bir konuşma yapan Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, Tunceli Emniyet Müdürlüğü bünyesinde hayata geçirilecek olan projelere Şehit Dilay ve Cem Kerman’ın anısına düzenledikleri futbol turnuvası ile anarak başlatmak istediklerini belirterek, projeler hakkında bilgi verdi. "Can Kanka" projesi kapsamında “Can Kanka” ve “Canan Kanka” adında iki maskot hazırladıklarını dile getiren Hayati Yılmaz, "Bu maskotlar Tunceli Polisi'nin yapacağı bütün etkinliklerde başrol oynayacaktır."dedi.

Çocukların herhangi bir mağduriyet yaşamaları halinde ya da herhangi bir sebeple kankaları ile bir kısa mesajla iletişime geçebileceğini ifade eden İl Emniyet Müdürü Yılmaz, çocukların göndereceği mesajların kankalar tarafından titizlikle değerlendirilerek kendilerine cevap verileceğini söyledi.

Tunceli polisi olarak öğrenciler ile sıcak bir ilişki kurmayı amaçladıklarını da aktaran Yılmaz, "Tunceli Öğrencilerini Kucaklıyor" projesi kapsamında, kankaların her gün 50 öğrenciyi Tunceli Polis Evi’nde kurulan Dersim Clup’ta ağırlayacağını ifade ederek, öğrencilerin trafik parkı ve 3 boyutlu sinemadan da yararlanacağını belirtti.

Şehit Dilay ve Cem Kerman anısına düzenlenen futbol turnuvası, Vali Mustafa Taşkesen'in açılış vuruşunu yapması ile başladı.

Çok sayıda engelli çocuğunda polisler eşliğinde eğlendiği ve kendilerine çeşitli hediyeler verildiği turnuvaya katılan minikler, memnuniyetlerini dile getirdi. Turnuva, 10 Nisan'a kadar sürecek.