Spartak Moskova Vidnoje: 80 - Ummc Ekaterinburg: 86

FIBA Kadınlar Euroleague 8’li Finali B Grubu mücadelesinde UMMC Ekaterinburg, özellikle ikinci yarıdaki etkili oyunuyla Spartak Moskova’yı 86-80'lik skorla mağlup etti. Bu sonuçla UMMC Ekaterinburg, üçüncülük maçı oynamaya hak kazandı.

Oyuna hızlı başlayan UMMC Ekaterinburg, Olga Arteshina ve Sandra Linkeviciene’nin basketleriyle ilk 1.5 dakikayı 0-5 önde geçti. Maria Stepanova’nın sakatlanarak kenara gelmesinin ardından boyalı alanda Leuchanka ve Gruda ikilisiyle etkili olan Turuncu Beyazlılar farkı da 8 sayıya çıkarttı (2-10).

Hammon ve Kuzina’nın sayılarıyla hücumdaki suskunluğunu bozan Spartak Moskova karşısında ilk periyotu UMMC Ekaterinburg 22-25 önde tamamladı. İkinci periyotta şut yüzdeleri düşerken, özellikle boyalı alanda Candace Parker ile basketler bulan Turuncu Beyazlılar, 4 sayılık farkı yakaladı (27-31).

Gruda ve Parker ikilisiyle hücumdaki üstünlüğünü sürdüren UMMC Ekaterinburg, devre sonunda da soyunma odasına 37-40 üstün gitti. Üçüncü periyodun ilk dakikalarında tempo düşmezken, 23.dakikada skora denge geldi (44-44).

Kuzina ve Dupree ikilisinin etkili oyunuyla hücumlarda etkili olan Spartak Moskova, buna karşın savunmada rakibini durdurmakta zorlandı. Üçüncü periyotu UMMC Ekaterinburg, 53-63’lük skorla önde tamamladı. Mücadelenin final periyotunda Sonja Petrovic ve Becky Hammon ikilisiyle dış atışları sayıya çeviren Spartak Moskova, 35.dakikaya girilirken farkı 5 sayıya indirdi (65-70).

Ancak son bölümde Candace Parker ile üstünlüğünü koruyan UMMC Ekaterinburg, karşılaşmadan da 80-86 galibiyetle ayrıldı.