Şike Davasında Savcı, Sanıkların Tutukluluk Halinin Devamını İstedi

Futbolda şike iddialarına ilişkin İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanıkların ek savunmaları ve taleplerin alınması ile devam edildi.

Taleplere ilişkin görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertçan, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde gün boyu devam edilen duruşma aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ında aralarında bulunduğu tutuklu sanıklar ek savunmalarını yaptılar. Ek savunmalar sırasında söz alan tutuklu sanıklardan Ali Kıratlı iddianamenin kendisine fair (adil) davranmadığını iddia etti.

İddianameye göre suçlandığı maçların birinde doğum günü için yaptığı telefon görüşmesinin teşvik anlaşması olduğunu iddia eden Kıratlı, "Aziz Yıldırım'ın evine ve kulüp başkanlığına da hiç gitmedim. Arkadaşların bazıları tahliye oldu ben tutuklu kaldım, buna anlam veremiyorum. Ben Fair-Play (adil oyun) kurallarının dışına çıkmadım" ifadelerini kullandı

272 gündür tutuklu bulunduğunu dile getiren Kıratlı, "Fair-Play içerisinde geçen mahkemeden tahliyemi talep ediyorum" şeklinde konuştu.

Sanık Kıratlı'nın bu sözleri üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, de "Sen de Fair-Play bir sanıksın" dedi.

Ek savunmasını yapan sanıklardan Fenerbahçe Spor Kulübü Muhasebe Müdürü Tamer Yelkovan, aldığı direktifler doğrultusunda ödeme ve hesap işlemleri yaptığını anlatarak, "Hayatta en zor olan şey insanın suçsuz olduğunu ispat etmesi imiş. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Duruşmada söz alan diğer tutuklu sanıklarda haklarındaki suçlamalarını kabul etmeyerek tahliyelerini talep ettiler

Mahkeme Başkanı, davada Türkiye Futbol Federasyonu, Erman Toroğlu, Bucaspor, Altayspor ve Trabzon taraftarı bir savcının müdahillik talebinde bulunduğunu hatırlattı. Duruşmaya bir ay süreyle ara vereceklerini ve bu arada dava dosyasına gelen şike iddialarını içeren maç görüntülerini izleyeceklerini belirten Başkan Ekinci, usule ilişkin eksiklikleri gidererek bizzat dinlemek istediğimiz tanıkları da duruşmaya çağıracağız dedi.

Daha sonra görüşü sorulan duruşma Savcısı Ufuk Ermertcan, tutuklu 16 sanığın üstüne atılı suçlamanın vasıf ve mahiyeti, sanıklar için istenen ceza miktarı ve henüz dinlenmemiş tanıkların bulunmasını gerekçe göstererek tutukluluk halinin devamı yönünde karar verilmesini istedi. Savcı ayrıca davaya müdahillik talebinde bulunanların taleplerinin suçtan doğrudan zarar gördükleri gerekçesiyle kabulüne karar verilmesini talep etti. Başkan Ekinci, duruşmaya talepleri değerlendirmek üzere ara verdiğiniaçıklayarak "3-4 saat sonra görüşürüz" dedi