Şike Davası Hakiminden Sanığa ‘fair-play’ Cevabı

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 'futbolda şike' iddialarına ilişkin davada sanıklar ek savunma yapıyor.

Tutuklu sanık Ali Kıratlı’nın, “Fair-Play içerisinde geçen mahkemeden tahliyemi talep ediyorum.” demesi üzerine mahkeme başkanı, “Sen de Fair-Play bir sanıksın.” cevabını verdi. Fenerbahçe kongre üyesi olan tutuklu sanık Ali Kıratlı, spor mahkemesinde yargılandığını söyleyerek sportif terimler kullanacağını söyledi.

İddianamede kendisine fair (adil) davranılmadığını söyleyen Kıratlı, “Suçlandığım maçların birinde doğum günü için aradım, bu teşvik anlaşması oluyor. Aziz Yıldırım'ın evine ve kulüp başkanlığına da hiç gitmedim. Arkadaşların bazıları tahliye oldu ben tutuklu kaldım, buna anlam veremiyorum. Ben Fair-Play (adil oyun) kurallarının dışına çıkmadım.” ifadelerini kullandı. 272 gündür tutuklu bulunduğunu dile getiren Kıratlı, “Fair-Play içerisinde geçen mahkemeden tahliyemi talep ediyorum.” şeklinde konuştu.

Sanık Kıratlı’nın bu sözleri üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, de “Sen de Fair-Play bir sanıksın.” dedi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Muhasebe Müdürü Tamer Yelkovan da, ek savunmasında kendisine verilen direktifler doğrultusunda ödeme ve hesap işlemlerini yaptığını anlattı. Kanuna aykırı bir işlem yapmadığını söyleyen Yelkovan, “Her kuruşun hesabını size verdim. Maliye Bakanlığı’ndan gelen kişilerin hazırladığı raporlarla her şeyin tertemiz olduğu açıklandı. En zor olan ise insanın suçsuz olduğunu ispat etmesi imiş. Tahliyemi talep ediyorum.” şeklinde konuştu.

Tutuklu sanık Ahmet Çelebi ise Sivasspor yöneticisi olduğunu ve he zaman takımının kazanmasını istediğini söyledi.

Suçsuz olduğunu ifade eden Çelebi, “Tahliyemi ve aklanmamı istiyorum.” dedi.