Roberto İniguez: Her Oyuncumdan Katkı Aldım

FIBA Kadınlar Euroleauge Final 8’de Ros Casares’in Wisla Can-Pack Krakow’u 90-61 yendiği karşılaşmanın ardından antrenör ve oyuncular basın toplantısında mücadeleyi değerlendirdi.

B Grubu’nda çıktığı üç maçtan da galibiyetle ayrılan Ros Casares, adını FIBA Kadınlar Euroleauge Final 8’de finale yazdırırken takımın antrenörü Roberto Iniguez her oyuncusundan katkı olduğu için mutlu olduğunu belirtirken, şöyle konuştu:“Öncelikle rakip takımın antrenörü Jose Hernandez’i tebrik ederim. Bence çok iyi iki maç çıkararak bu karşılaşmaya geldiler fakat karşılaşmaların Son bölümlerinde istediklerini yapamadılar. Onlar açısından çok yorucu olduğunu da tahmin edebiliyorum çünkü dar bir rotasyonla bu seviyede üç gün art arda maç yapmak kolay değil. Kendi takımıma gelince; gerçekten oyuncularımın hepsi bugün iyi oynayıp her biri katkı sağladılar. Takımımın final maçı öncesinde kendine duyduğu güven çok önemli.”Finale yükseldikleri için çok mutlu olduklarını belirten Ros Casares oyuncusu Eshaya Murphy ise “Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Takım halinde çok çaba sarf ettik. İlk defa Euroleague Final’inde oynayacağım. Buraya gelene kadar Ekaterinburg, Spartak ve Wisla gibi kaliteli oyunculardan oluşan rakipleri devirdik. Dün 10 sayı geriye düştüğümüz zorlu bir mücadelenin ardından Spartak’ı yendik bugün ise yakaladığımız tempoyla öne geçtikten Sonra bir daha arkamıza bakmadık. Kendi adıma ve takımım adına gurur ve mutluluk duyuyorum. Şimdi final maçı öncesinde biraz dinlenmeye ihtiyacımız var.”

B Grubu’nu galibiyet elde edemeden tamamlayan Wisla Can-Pack’ın antrenörü Jose Hernandez, “Ros Casares’I tebrik ederim. Bizim açımızdan zor bir mücadeleydi. İki önemli Rus takımına karşı iyi bir oyun sergilesek de bugün istediklerimizi yapamadık. Avrupa’nın en iyi takımlarına karşı mücadele verdik ve benim oyuncularım ellerinden geleni yaptılar. Artık Son maçımızı kazanarak evimize galibiyetle dönmek istiyoruz” yorumunda bulundu.Son maçlarını kazanmak istediklerinin altını çizen Wisla Can-Pack’ın oyuncusu Erin Phillips , “Bugün zorlu bir rakibe kaybettik. İki zorlu maçın ardından Ros Casares’le karşılaşmak gerçekten kolay değil. Artık sadece Pazar günü oynayacağımız Son maç kaldı. Onu kazanarak turnuvayı iyi bir şekilde bitirmek istiyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı.