Mersin İdman Yurdu Evinde Vurgun Yedi

Spor Toto Süper Lig'de, kendi sahasında sezonun son maçını oynayan Mersin İdman Yurdu, Kardemir D.

Ç. Karabükspor'a 2-0 mağlup oldu. Karşılaşma sonrası maçı değerlendiren Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, ligin sonlarına doğru böyle müsabakalara artık konsantre olmanın çok zor olduğunu söyledi.

Son kazandıkları İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı sonrası kendilerinde 'lig bitti' gibi bir hava oluştuğunu ifade eden Sağlam, "Ve artık bir bıkkınlık, bir isteksizlik var, bunu da hepimiz insanız doğal karşılamak gerekli. Bu maça da çok iyi konsantre olduğumuzu söyleyemeyeceğim. Rakibimiz için de aynı. Zaten iki takımda normal kadrosundan 6-7 tane nerdeyse eksik oyuncusu ile müsabakaya başladı.

Dolayısıyla bizim açımızdan çok iyi bir müsabaka olmadı, rakibimiz açısından da öyle. Ama rakibimiz 2 gol pozisyonu buldu ve değerlendirdi. Dolayısıyla mağlup olduk. Artık yapılacak tek iş var o da önümüzdeki senenin planlamasını yapmak" dedi.

Sağlam, 'önümüzdeki yıl Mersin İdman Yurdu'ndan ayrılacağı' yönündeki söylentilerle ilgili soruya ise şu yanıtı verdi; "Beni spor kamuoyu iyi tanır. Ben çalıştığım süre içinde hiçbir kulüple asla mukavelem varken görüşmedim. Şu ana kadar da hiçbir kulüple görüşmedim. Başkan ile oturduk konuştuk, mutlaka o da önümüzdeki sene takımın başarısını isteyecek ben de öyle. Şimdi tabi bu sene ortada olmayan bir stat, ortada olmayan antrenman sahaları, ortada olmayan bir takım vardı sezona başlarken. Dolayısıyla bir sürü zorluk yaşandı bu sene. İlk seneyi böyle atlatmak gerçekten çok önemliydi. Bana göre biraz megolamanlık kabuledilebilir ama en az şampiyon olan takım kadar başarılı Mersin İdman Yurdu." Mersin İdman Yurdu'nun gerçekten çok zorluklarla savaşarak bu hale geldiğini vurgulayan Sağlam, "Önümüzdeki sene geçen seneye göre biraz daha ivmelenmiş bir takım olacak. En azından bir yarım takım var, en azından antrenman sahalarımız var, iyi bir stadımız var. Bunlarla uğraşmak zorunda kalmayacağız. Uğraşmak zorunda kalacağımız tek şey iyi transfer olacak. Stada, antrenman sahalarına harcayacağımızı parayı önümüzdeki sene transfere harcayacağız. Dolayısıyla önümüzdeki sene bu seneden daha iyi bir takımortaya çıkarmak zorundayız. Önümüzdeki sene bu seneki grafiği ben, yönetim ve taraftar dahil kimse hazmedemez, başarı kabul edemez. Dolayısıyla önümüzdeki sene çıtayı biraz daha yukarı çekecek bir transfer politikası ve belirlenen bir bütçe olmak zorunda. Bu bütçe olduktan sonra zaten burada olmamamın bir anlamı yok benim. Burada olurum zaten. Zaten böyle bir şey ortada olmayacaksa sadece benim değil kimsenin burada olmamamsı lazım. Başkanın da yönetimin de. Çünkü göre göre kim başarısızlığa gitmek ister. Onedenle şu anda hiçbir problem yok. Bu arada 'Bahar Kupası' söylentisi var. Tabi bu oyuncular tarafından çok böyle istekli karşılanan bir şey değil açıkçası. Federasyonun planladığı şey 80 günlük arayı ortadan kaldırmak ama bu sene gerçekten zihinsel ve fiziksel olarak inanılmaz yorgun bir oyuncu kitlesi var. Bence Süper Final de dahil çok kaliteli bir görüntü beklemiyorum açıkçası" diye konuştu.

Oyunculardan kaleci Cengiz Biçer ve Nurullah Kaya da yaptıkları açıklamada, sezonun kendi sahalarında oynadıkları son maçı kaybettikleri için üzgün olduklarını söylerken, bunu telafisini Eskişehirspor maçı ile yapmak istediklerini söylediler. KARABÜKSPOR CEPHESİ Kardemir D.Ç. Karabükspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz da zeminin ve havanın futbol oynamaya son derece müsait olduğunu belirterek konuşmasına başladı.

Oyun olarak da çok güzel bir oyun çıkardıklarını dile getiren Korkmaz, şöyle devam etti; "Tabi golün erken gelmesi bizim için büyük bir avantaj oldu. İlk yarıda top Mersin İdman Yurdu'nda olmasına rağmen pozisyon da vermedik, pozisyona da girdik. İkinci yarı ise ilk yarıya oranla daha çok top bizdeydi ve daha çok gol pozisyonuna girdik. Kazanmamız önemliydi, özellikle kupa maçı ile beraber üçüncü maçı hem kazanıp hem gol yemeden bitirmek çok önemliydi. Oyuncularımı kutluyorum, ligde kalmayı garantilememize rağmen profesyonelce davrandılar, konsantrasyonlarını hiç bırakmadılar. Oyun disiplinide çok üst seviyedeydi. Hak ettiğimiz bir 3 puanı aldık." Karabüksporlu oyuncular Mustafa Sarp ve Hocine Ragued de Mersin İdman Yurdu gibi kaliteli futbolculardan oluşan bir takımı deplasmanda yendikleri için mutlu olduklarını söylediler .