Karaman: Türk Futbolunun Özlediği, Örnek Gösterilecek Bir 90 Dakika Seyrettik

Gaziantepspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, MKE Ankaragücü karşılaşmasında Türk futbolunun özlediği, örnek gösterilecek bir 90 dakika seyrettiklerini söyledi.

Karaman, iki takım taraftarlarına da birbirlerine maç öncesi ve sonrasında gösterdikleri sevgi gösterisinden dolayı teşekkür etti. Karaman, 1-0’lık MKE Ankaragücü galibiyetinin ardından düzenlediği basın toplantısında sonucu değerlendirdi. Birbirini alkışlayan her iki takım taraftarına da teşekkür eden Karaman, saygı duyulması gereken bir takımla mücadele ettiklerini belirtti.

Türk futbolunun özlediği, saygı duyulması gereken bir 90 dakika seyrettiklerini dile getiren Karaman, “İlk yarı bayağı pozisyon vardı. 1-0 içeri girdik. İkinci yarı en azından ikinci golü atalım diye düşündük fakat karşımızda tecrübesiz fakat çok koşan mücadele eden, yüreğini ortaya koyan bir Ankaragücü takımı vardı. Onları alkışlıyorum. 4-5 tanesini benim döneminde A takıma almıştık. Hakan Kutlu’yu da tebrik ediyorum. Zor günlerde takıma sahip çıktı. 1-0 hayırlı bir sonuç. Önümüzdeki hafta Bursaspor ile çok önemli bir maça çıkacağız. Burada farklı bir sonuç olsaydı hafta içi daha farklı geçebilirdi. Ama rakibe de saygı göstereceksin. En azından pozisyon vermeden maçı bitirdik. Oyuncularımızı, bugüne kadar gelip son 7 haftayı da baz alırsak verdikleri mücadeleden dolayı tebrik etmek lazım. Artık Cumartesi Pazar oynanacak maçların sonuçları ve o maçların sonuçlarına göre de nerede olacağımıza, hangi şartlarda Bursaspor’la oynayacağımıza bakacağız. Onun dışında başka bir şey yok.” diye konuştu.

Gaziantepspor’a 3 puanı getiren golü kaydeden Cenk Tosun da tek taraflı bir maç oynandığını kaydedip, “Çok pozisyona girdik ama maalesef bunları gole çeviremedik. Maç 3 ya da 4 farkla bitebilirdi. 3 puan aldığımız için çok mutluyuz. Ankaragücü için de üzülüyoruz. İnşallah onları seneye tekrar Süper Lig’de görürüz.” şeklinde konuştu.

Muhammed Demir de maçın zor olacağını bildiklerini kaydedip, “Karşımızda ilk dakikalardan itibaren çok mücadele eden genç bir takım vardı. Benim de bayağı şansızlığım vardı. Bu da stresten kaynaklandı. Ama Cenk bizi rahatlatan golü attı. Maç daha sonra da lehimize devam etti. Ben becerikli olsaydım farklı da bitebilirdi.” değerlendirmesinde bulundu .