Gaziantepspor-ankaragücü Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında MKE Ankaragücü ile kendi evinde karşılaşan Gaziantepspor aldığı 3 puanın mutluluğunu yaşıyor.

Maç sonunda basın mensuplarına açıklamada bulunan Gaziantepspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, "Saygı duyulması gereken bir takım karşısında alınan 3 puan var. Bunun bilinciyle Ankaragücü taraftarlarına da teşekkür ediyorum. Her iki taraftarın birbirini alkışlaması Türk futbolunun özlediği ve örnek gösterilecek bir davranıştı. Maça gelince ilk yarı bayağı pozisyon vardı. 1-0 içeri girdik. İkinci yarı ikinci golü atalım dedik. Çok koşan mücadele eden bir takım var. Yüreğini ortaya koyan bir Ankaragücütakımı vardı. Hakan Kutlu'yu da tebrik ediyorum. Zor günlerde takıma sahip çıktı. 1-0 hayırlı bir sonuç önümüzdeki hafta Bursaspor ile çok önemli bir maça çıkacağız" dedi.

"Oyuncularımızı bugüne kadar gelip son 7 haftayı da baz alırsak verdikleri mücadeleden dolayı tebrik etmek lazım" diyen Karaman, "Artık Cumartesi-Pazar oynanacak maçın sonuçları biz hangi şartlarda Bursaspor'la nerede olacağız, ona bakacağız. Oyuncularımızı tebrik etmek lazım. Onlar da kafalarına koymuş. Bursaspor takımı iyi bir ekip. Bu maçta bakacağız artık. İyi bir final oynayacağız. Oyuncularımız bu finali bence en iyi şekilde bitirmek isteyecektir. Rekorlar iyidir. İnşallah üst sıralara taşınırız.Avrupa şampiyonasına gidemedik. Yönetici yetişmiyor. Herkes teknik direktör olmak istiyor. Artık futboldan gelenler Futbol Federasyonu'nda, yönetim kurulunda olsun, sportif direktör olsun. Kulüplerin yönetim kuruluna girsin. Ama girmiyor. Kaç tane futboldan gelen adam var ki?" diye konuştu.

Yenilgiden dolayı duydukları üzüntüyü dile getiren MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Hakan Kutlu, "Ligin ikinci yarısında Ankara'da Beşiktaş'la beraber kalıp iyi girmiştik. Gaziantep'te oyuncu arkadaşlarımız gerçekten iyi bir oyun sergiledi. Ama ön bölgede yaşadığımız sıkıntı ligin ikinci yarısından beri sürüyor. Bizim için her maç, hatta her antrenman bile bir tecrübe. Futbolcularımız ellerinden geleni yaptılar. Ama ne yazık ki skor almakta zorlandık" şeklinde konuştu.

Gaziantepspor oyuncuları Cenk Tosun ve Muhammet, 3 puan aldıkları için mutlu olduklarını söylediler. MKE Ankaragücü oyuncuları ise, iyi mücadele verdiklerini ancak buna rağmen puan alamadıklarını belirttiler .