Fenerbahçe – Rivas Ecopolis Maçının Ardından

FIBA Kadınlar Euroleague 8’li Finali’nde mücadele eden temsilcilerimizden Fenerbahçe’nin, Rivas Ecopolis’e yenildiği maçın ardından antrenör ve oyuncular mücadeleyi değerlendirdiler.

FIBA Kadınlar Euroleague 8’li Finali’nde mücadele eden temsilcilerimizden Fenerbahçe, İspanyol ekibi Rivas Ecopolis’e 74-70’lik skorla mağlup olarak final şansını kaybederken, antrenör ve oyuncular maçın ardından karşılaşmayı değerlendirdiler.

Fenerbahçe’yi tebrik ederek sözlerine başlayan Rivas Ecopolis antrenörü Miguel Martinez Mendez, “Bu maça kadar namağlup gelen bir takımı yendiğimiz için mutluyum. Turnuvanın final maçını oynayacak olmak memnuniyet verici. Önümüzde dinlenebileceğimiz bir gün var. Ardından Ros Casares’in karşısına en hazır şekilde çıkacağız.” yorumunda bulundu.

Rivas Ecopolis oyuncusu Ana Cruz ise “Bugün Fenerbahçe’ye karşı çok önemli bir galibiyet elde ettik. 40 dakika boyunca sert bir oyun sergileyerek kazandık. Şimdi önümüzde final maçı var umarım bu maçtan da galip geleceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Fenerbahçe Antrenörü George Dikeoulakos rakiplerinin sert ve akıllıca oynadığını söylerken, “Rivas Ecopolis’i tebrik ediyorum. Şu bir gerçekki iyi mücadele ettiler ve akıllı oynadılar. Ben bahaneleri hiç sevmem ama bizim tarafımızdan baktığımız zaman Angel McCoughtry hastaydı ve kötü bir durumdayken oynamak zorunda kaldı. Ayrıca Penny Taylor dünkü Galatasaray Medical Park maçında sakatlandığı için forma giyemedi." diyerek şöyle devam etti:"Bu talihsizliklere ek olarak dünkü karşılaşmanın yarattığı heyecanın da bizi etkilediğini düşünüyorum. Maç 22.30’da bitti ama biz salondan 00.00’da ayrılabildik ve saat 04.00 – 04.30 gibi uyuyabildik. Dolayısıyla bizim için gerçekten zor bir mücadele oldu. Her ne olursa olsun ben bu takımla gurur duyuyorum. Oyuncularım beni her gün gururlandırıyorlar. Şanssız olduğumuz için yenildiğimizi düşünüyorum. Eğer Penny oynayabilseydi ve diğer durumlar sözkonusu olmasaydı ortaya çok farklı bir sonuç çıkabilirdi. Artık sıradaki hedefimize odaklanacağız."

Sarı - lacivertli ekibin oyuncusu Angel McCoughtry ise “Turnuvadaki en zorlu maçlardan birini oynadık ama istediğimiz sonucu elde edemedik. Rivas Ecopolis’i tebrik ediyorum ve final maçında başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.