Aziz Yıldırım: Tüm Acılar, Bir Gün Yalanlar Gibi Son Bulacak

Fenerbahçe aleyhinde yürütülen propagandaya rağmen bugünkü duruşmada tahliye kararı beklediklerini ifade etti.

Yıldırım, Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci’ye hitaben, “Sizin bu ortama rağmen bu karara imza atabilecek cesaret ve karaktere sahip olduğunuza inanıyoruz. Tüm acılar, bir gün yalanlar gibi son bulacağı gerçeğini ifade etmek istiyorum.” dedi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım savunmasını tamamladı. İddianamedeki bazı telefon tapelerine değinen Yıldırım, “Eskişehirspor maçında Trabzonspor 1 milyon dolar ve araba verdi diye tapelerde geçiyor. Biz bunu engellemeye çalışıyoruz ve 10 aydır tutukluyuz. Biz kimin ne yaptığını biliyoruz.” sözleri üzerine Başkan Ekinci, “Biliyorsanız açıklayın.” dedi.

Aziz Yıldırım ise, “Açıklarsam ne olacağını bildiğim için açıklamıyorum. Hodri meydan, hadi sporu yargılayalım. Bunca delil içerisinde var mı? Fenerbahçe kimseye para götürmüş mü? Avukatlar Trabzonspor ile ilgili tapeleri örtbas etmeye çalışıyor. Biz anlatmazsak bunları kim anlatacak.” cevabını verdi. Yargılandıkları davanın çok önemli olduğunu ancak iddianamenin çöpe gitmesi gerektiğini söyleyen Aziz Yıldırım, “Sizin için çok önemli olmasa bile bizim için öyledir. Sporun geleceğine yön verecek bir davadır.” dedi.

Şikeden yargılanmadıklarını tekrar eden Yıldırım, sebebini şöyle açıkladı: “Fezleke olan ama iddianameye girmeyen şeyler var. Biz siyasetin içinde olmadık. Başbakanı tehdit ettiler, tapeler burada. Savcı adalete güvenmemiz için iddianame hazırlasaydı bir şey diyemezdim. İddianameyi Trabzonspor üzerine kurması gerekiyordu. Hep sustuk. 'Kupayı istiyoruz, kupanın kulpunu istiyoruz' dedi.

Bursa’dan bir bakan çıktı dedi ki ‘ligde şaibe var’ Şampiyon oldular, sustu. Biz siyasetin içinde yokuz.”

İddianamede Sadri Şener ve Mahmut Özgener’in konuştukları telefon tapelerine dikkat çeken Yıldırım, “Başbakanın toplantısına gitmeyelim. Fenerbahçe’ye yönelik, siyasete yönelik söz var mı? Yok, ama Aziz Yıldırım yargılanıyor. Böyle bir şey var mı?” dedi.

İddianamede haklarındaki suçlamalardan birinin de haksız kazanç sağlamak olduğunu hatırlatan Yıldırım, “Eskişehirspor maçına Trabzonspor para verdi. Biz teşviki önlemek için çalıştık. 10 aydır cezaevindeyiz, herkes bize vuruyor. Ben kimin ne olduğunu biliyorum ama susuyoruz. Açıklarsak kimlere neler neler olacak ama açıklamıyorum hepimiz yargılanalım, sporu yargılayalım.” şeklinde konuştu.

Bazı telefon görüşmelerine değinen Yıldırım, “Şimdi konuşmayalım, yüz yüze konuşuruz ifadeleri var. Bunlar farklı yorumlanıyor. Bu ülkede bakan bile telefonda konuşmaya çekiniyor. 'Siz çekinmiyor musunuz? Rahat konuşabiliyor musunuz?” diye sorması üzerine Başkan Ekinci’nin, “Konuşabiliyoruz.” cevabı salonda gülüşmelere sebep oldu. İddianamede adı geçen futbolcuların 10’ar dakika oynadığını anlatan Yıldırım, “Biz bunlarla pazarlık etmişiz. Çağırın o zaman onları. Gençlerbirliği’nden 9-10 futbolcunun adı geçiyor. Tapeler de ‘para aldım’ diyen var. Çağırsınlar sorsunlar. Savcı Mehmet Berk, tek tek sorsaydı bunlar başımıza gelmezdi. Ama amaç bu değil. Biz kamuoyu nezdinde suçlu konumuna düştük.” dedi.

Bülent Ataman’ın Trabzonlu olduğu için mahkemeye çağırılmadığını söyleyen Yıldırım, “250 bin dolar para aldı deniyor. Kaptanlarının gizli konuşması var. Beni arasınlar sabit hattan konuşayım diyor. Bizim hiç böyle konuşmalarımız yok ama 10 aydır içeride olan biziz. Bülent Ataman televizyonlara çıkıp aleyhimizde konuşuyor ama kendi hakkında olan konularda konuşmuyor.” ifadesini kullandı. ‘SADRİ ŞENER’İN ŞİFRELİ KONUŞMALARI VAR’ Davanın tutuksuz sanığı Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener’in şifreli konuşmaları olduğunu söyleyen Yıldırım, “Dördüncü hakemi değiştirdik, şunu şuraya bunu buraya getirdik diyor. Ahmet Bulut tehdit ediliyor. Bizde hiç tehdit yok. Ama maalesef bizi cebir ve şiddet suçuna sokabilmek için savcı bizim bir toplantımızı iddianamenin içine sokmuş.” dedi.

Fenerbahçe aleyhinde yürütülen propagandaya rağmen tahliye kararı beklediklerini ifade eden Yıldırım, Başkan Ekinci’ye hitaben, “Sizin bu ortama rağmen bu karara imza atabilecek cesaret ve karaktere sahip olduğunuza inanıyoruz. Tüm acılar bir gün yalanlar gibi son bulacağı gerçeğini ifade etmek istiyorum.” diyerek savunmasını bitirdi .