Türk Telekom'dan Federasyon'a Erteleme Tepkisi

Beko Basketbol Ligi'nin 20. haftasında Türk Telekom ile Fenerbahçe Ülker arasında yapılması planlanan maçının ertelenmesine, başkent ekibi cephesinden itiraz geldi.

Türk Telekom Spor Kulübü yetkilileri tarafından maçın Teknik Komiseri Nihat Kamber'e maçın ertelenmesi kararıyla ilgili itiraz dilekçesi verildi.

Sarı-lacivertli kafileyi taşıyan otobüs, kulübün İncek'teki tesislerinden yoğun kar yağışı nedeniyle yola çıkamadı. Fenerbahçe Ülker, maçın teknik komiseri Nihat Kamber ile Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Koordinatörü Ahmet Araşan arasında yapılan telefon görüşmesinde belirlenen 2 saatlik süre içinde de salona ulaşamayınca, karşılaşma yarın saat 13.00'aertelendi.

Türk Telekom Spor Kulübü Asbaşkanı ve Basketbol Şube Sorumlusu Celalettin Dinçer, yaşananları skandal olarak değerlendirip, şunları kaydetti: 'Bugün burada bir skandal yaşandı. Hava şartları sorun olabilir. Ankara'da iki maç daha oynandı. Yönerge çok açık. 17 maddenin 1.1 bendinde, 'Maçlar belirtilen saatlerde başlar. Zorunlu nedenlerle başka bir güne bırakabilir. Bunun takdiri, maçın başlamasına bir saat kalana kadar basketbol federasyonuna, karşılaşma sırasında ise teknik komiser ve hakeme aittir' deniyor. Maç başlama saatine kadar hakem ve teknik komiser saha çıkmıyor. Burası muz cumhuriyeti değil. Herkesin yönergeye uyması gerekir. Bizebir saat önce tebligat yapılsa, biz de gerekli çalışmayı yapardık. Salonu boşaltırdık. Bizim oyuncularımız 1,5 saat ısınmak zorunda kaldı. Teknik komiser, maç başlamadığı için yetki bize geçmedi diyor. O zaman maçı erteleme yetkisini nereden alıyorsunuz. Burada federasyon kötü bir sınav verdi. Şu ana kadar bize ulaşan, maçın yarın saat 13.00'te başlaması ile ilgili resmi bir tebligat da yok. Bizim oyuncularımız içinde de İncek'te kalan var. Bu bir skandaldır. Açık kural ihlali var. Federasyon kendiyönergesini ihlal etti. Bu karar ligler koordinatörünün alacağı bir karar değil. '

Kaynak: İHA