Samsun Basketbol Kulübü-Fenerbahçe Maçının Ardından

Türkiye Kadınlar Basketbol (TKBL) 1.Ligi ekiplerinden Fenerbahçe, ligin 21. haftasında deplasmanda karşılaştığı Samsun Basketbol Kulübü'nü (SBK) 89-2 mağlup etti

Maçın ardından her iki takım antrenörleri ve oyuncuları değerlendirmelerde bulundu.

Basın toplantısı yapan SBK Antrenörü Kaan Artun, 'Fenerbahçe çok güçlü bir ekip. Maçın ilk yarısında rakip takım farkı açmasına rağmen oyuncularım maçın ikinci yarısında oyuna ortak olmaya çalıştı.

Jayne Appel'in gidişi takımı biraz da olsa etkiledi. Artık bu maçı unutup önümüzde Türkiye Kupası maçlarına odaklanmalıyız. Perşembe günü Türkiye Kupası için BOTAŞ maçına odaklanmamız lazım ' dedi. Oyunu 2 farklı oynadıklarını ifade eden Fenerbahçe Baş Antrenörü Georgios Dikaioulakos, 'İlk yarı ofansta ve defansta her şey çok güzeldi. Ama ikinci devre tamamen değişti. Biz ilk yarı oyun bitti diye düşündük. İkinci yarı oyunumuzla SBK'ya daha çok yaklaşma ve kazanma şansı verdik. İlk yarı farkı yakalayınca bizde Angel Lajuane Mc Coughtry ve Birsel Vardarlı'yı dinlenme fırsatı verdik. Çünkü oyuncularımın hafif sakatlıkları vardı. En önemli zamanda son dakikalarda neler yapacağımızı gördük ve maçıkazandık. SBK'ya bundan sonraki maçlarında da başarılar diliyorum ' diye konuştu. Oyunun ilk yarısında çok iyi oynadıklarını ifade eden Fenerbahçeli oyuncu Emel Türkyılmaz 'İlk yarı çok iyi oynadık ama ikinci yarı saçmaladık. Güzel biçimde son dakikalarda neler yapacağımızı bildik ve kazandık ' şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA