Fenerbahçe, Evindeki Galibiyet Serisini Sürdürmek İstiyor

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon deplasmanlarda oldukça başarısız bir performans ortaya koyan Fenerbahçe, kendi evinde Gençlerbirliği'ni mağlup ederek zirve yarışında geriye düşmek istemiyor.

Süper Lig'de son deplasman galibiyetini 20. haftada Manisaspor karşısında (1-2) alan sarı - lacivertli ekip 22. haftada İstanbul Büyükşehir Belediye (3-2), 24. haftada Samsunspor (3 - 1), 26. haftada Kardemir Karabükspor (2 - 1) ve 28. haftada da Eskişehirspor'a (2 - 1) kaybederek üst üste son 4 deplasman maçında aldığı mağlubiyetlerle lider Galatasaray'ın 9 puan gerisine düşmüştü.

Sarı - lacivertli takım, bu yıl ortaya koyduğu başarılı futbolla tüm dikkatleri üzerinde toplayan Başkent ekibi Gençlerbirliği karşısında kendi evinde sürpriz yaşamak istemiyor. Gençlerbirliği de, bu sezon ilk kez uygulanacak play-off sisteminde yer almak için Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'da galibiyet hesapları yapıyor.

Fenerbahçe'de sakatlığı devam eden Sezer Öztürk'ün yanı sıra tedavisi süren Bekir İrtegün ve Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından Eskişehirspor maçında yaptığı faul sonrasında hakeme küfür ettiği gerekçesiyle 3 maç ceza verilen Caner Erkin, bu maçta görev yapamayacak.

Öte yandan Fenerbahçe'de 3'er sarı kartı bulunan Alex, Cristian, Serdar Kesimal, Gökhan Gönül, Mehmet Topuz ve Orhan Şam bu maçta kart görürse gelecek hafta oynanacak Ankaragücü maçında forma giyemeycekler.

TAKIM KADROLARI

Stat: Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Tolga Özkalfa, Serkan Gençerler, Ekrem Kaan
Fenerbahçe: Volkan, Gökhan Gönül, Yobo, Serdar, Ziegler, Mehmet Topuz, Baroni, Emre, Stoch, Alex, Sow
Gençlerbirliği: Ramazan Köse, Cem Can, Aykut, Kulusic, Mehmet Sedef, Hurşut, Soner, Azofeifa, Özgür, Yasin, Herve Tum.