Engellilerden Nefes Kesen Basketbol Maçı

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Diyarbakır Engelliler Spor Kulübünü kendi evinde 82-17 skorla yendi.

F gurubunda mücadele eden Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile Diyarbakır Engelliler Spor Kulübü oyuncuları Kamil Ocak Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen basketbol maçında kıyasıya mücadele ettiler.

Maçı kazanabilmek için ter döken Büyükşehir Belediyespor oyuncuları ardı ardına attıkları basketlerle rakiplerini geride bıraktılar. Güzel bir oyun sergileyen Büyükşehir Belediyespor oyuncuları maçı 82-17 kazanarak herkesin takdirini topladılar. Hedeflerin 1.ligde oynamak olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Antrenörü Aydın Kondu, 'Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nun bölgesel ligde oynayan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor olarak tekerlekli basketbol F gurubunda yer alıyoruz. Şuandaki gurup maçımız Diyarbakır Engelliler ile bu tabi ki 1. lige çıkmak için sezonun ikinci yarısı oluyor. Hedefimizde zaten Play-offa gidip 1.lige çıkmaktır.

Biz takım olarak bölgesel ligde mücadele ediyoruz.Buradan aldığımız puanlarla inşallah Play-offa giderek 1.lige çıkarız ' dedi. Büyükşehir Belediyesi'nin önemli destekleri olduğunu belirten Kondu, 'Bu sezon başında Büyükşehir Belediyesi 20 adet RGK tekerlekli sandalye verdiler. Bu biraz külfetli bir spordur. En önemli külfetlerinden bir tanesi de tekerlekli sandalyeydi. Sandalyelerin tanesi yaklaşık 6 bin 500 TL. Bu sandalyeler yurtdışında özel üretilerek getiriliyor. Bunlar çok hafif olduğu için spor amaçlı kullanılıyor. Kulübümüz bu imkanı tüm sporcularımıza sağladı. Bir çok spor kulübünde olmayan imkanlara sahibiz. BüyükşehirBelediyemize verdiği tüm desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz ' şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA