Şike Davası Sanığı: Hakan Şükür, Fenerbahçe’de Oynayacaktı

'Futbolda şike' davasında yargılanan tutuksuz sanık Yavuz Ağırgöl, eski milli futbolcu Hatta Hakan Şükür'ü de Fenerbahçe’ye getirdiğini ancak otelden ayrıldığı için transferin gerçekleşmediğini söyledi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 11. duruşmasına; Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu ve Tamer Yelkovan'ın da aralarında bulunduğu 16 tutuklu sanık katıldı.

Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, eski futbolcu Cemil Turan, Alaeddin Yıldırım, Serkan Acar, Beşir Acar, Yavuz Ağırgöl ve Faruk Yaşar'ın aralarında bulunduğu tutuksuz sanıklar duruşmada hazır bulundu. Tutuksuz sanık Yavuz Ağırgöl, savunmasına suçlamaları kabul etmeyerek başladı.

Ağırgöl, ''Fenerbahçe'de 1970 yılından beri futbolcu transferleri yapıyorum. Bana 'Kahveci Yavuz' derler. Rıdvan Dilmen, Cemil Turan, Oğuz Çetin, Aykut Kocaman bunların hepsini ben transfer etmek için getiriyordum. Otelde saklıyordum. İmza günü kulübe getiriyordum. Beşiktaş ve Galatasaray’dan saklıyordum.” ifadelerini kullandı.

Sanık Ağırgöl, eski milli futbolcu Hakan Şükür'ü de transfer edeceklerini anlatarak şöyle devam etti: “Hakan Şükür’ü de getirdim. Saklıyordum ama ben otelden ayrıldığım için o da gitmiş. Eğer işim çıkmasaydı Hakan Şükür de Fenerbahçe'de oynayacaktı. Kimseyi zorla getirmedim, hepsi isteyerek geldi.'' Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, ''Hakan Şükür Fenerbahçe'de olabilirdi yani öyle mi?'' sorusuna Ağırgöl, ''Ben gitmeseydim o bizdeydi.'' cevabını verdi. Ekinci'nin, ''Kabahatin var o zaman.'' sözü salonda gülüşmelere neden oldu. Mersin İdman Yurdu Asbaşkanı tutuksuz sanık Beşir Acar da duruşmada savunmasını yaptı. Acar, şike yapmadığını ve teşebbüste dahi bulunmadığını ifade ederek suçlamaları reddetti.

Sanıklardan Ömer Ülkü ile uçakta İstanbul’a döndüğü sırada tanıştığını anlatan Acar, “Kendisiyle yaptığım telefon görüşmelerinde yasa dışı hiçbir talep olmamıştır.” dedi .