Rivas Ecopolis Başantrenörü Mendez: Tecrübemizle Kazandık

FIBA Kadınlar Euroleage Final 8’te Rivas Ecopolis’in Beretta-Famila’yı 58-65 yendiği A Grubu ikinci maçının ardından bir basın toplantısı düzenlendi.

Rivas Ecopolis Başantrenörü Miguel Martinez Mendez, takımının FIBA Kadınlar Euroleage Final 8’te Beretta-Famila Schio’yu 58-65’lik skorla geçerek A Grubu’nda ikide iki yaptığı maç hakkındaki görüşlerini paylaştı.Mendez, karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında, “Maça çok iyi başladık. Özellikle ilk 15 dakika gerçekten başarılıydık. Ancak sonra ilk beşimiz yorulmaya başladı.

Bu yüzden dışarıdan daha fazla şut kullandık ve rakibin alan savunması karşısında top kayıpları yaptık. Yine de sahip olduğumuz tecrübe sayesinde oyunu kontrol altına alıp kazanmayı bildik.” diye konuştu.

İspanyol ekibinin başarılı guardı Elisa Aguilar da mücadeleyi iyi başladıklarını belirterek, “İlk periyotta etkili bir savunma yaptık ama daha sonra biraz yorulduk ve rakibimiz arayı kapattı. İki kaliteli takım arasında güzel bir karşılaşma oldu ve kazandığımız için şanslıydık.” ifadelerini kullandı.A Grubu’ndaki ikinci maçını da kaybeden Beretta-Famila Schio cephesinde ise başantrenör Maurizio Lasi, “Karşılaşmaya yeterince sert başlayamadık fakat sonrasında toparlanıp kendi oyunumuzu oynayarak rakibi yakaladık. Ne var ki bu seviyedeki deneyimlerinin bizden fazla olmasının etkisiyle yeniden öne geçmeyi bildiler. Biz ise kalan enerjimizle onlara yanıt veremedik.” dedi.

İtalya temsilcisinin pota altı oyuncusu Janel Mc Carville de “İlk 3 buçuk periyotta kötü oynamadık. Ancak son bölümde rakibimizi durdurmamız ve birbirimizle iletişim kurmamız gereken anlarda takım olarak bunları gerçekleştiremedik. Rivas da bunu avantaja çevirip üst üste iki kritik isabet buldu. Kırılma anlarında istediklerimizi yapamadık ve rakibimiz son anlarda sonuca gitmeyi başardı.” diye konuştu.