Darıca’da Geleceğin Şampiyonları Seçiliyor

Darıca Belediyesinin düzenlediği ‘Darıca Sporun Yıldızlarını Seçiyor’ seçmeleri sonrasında 900 öğrenci yeteneklerine göre spor dallarına yönlendirilecek.

Darıca Belediyesi Başkanı Şükür Karabacak, gerçekleştirdikleri proje ile gelecek adına değişik branşlarda şampiyon sporcular yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Darıca Belediyesi, Darıca Kaymakamlığı, Darıca Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Darıca Milli Eğitim Müdürlüğü ile Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübünün ortaklaşa düzenlediği ‘Darıca Sporun Yıldızlarını Seçiyor’ (DASYIS) spora yatkınlık seçmelerinin 2.si Darıca Kapalı Spor salonunda yapılmaya başlandı. 1. seçmelerde başarı elde eden 900 öğrenci, bu aşama ile yeteneklerine göre spora yönlendirilecek. Yapılan kapsamlı seçmelerle geleceğin olimpiyat şampiyonlarının yetiştirilmesi hedefleniyor. Müsabakaları takip etmek için Darıca Belediyesi Başkanı Şükrü Karabacak, Gençlik Spor İl Müdürü Muzaffer Çantımar, Kocaeli Amatör Federasyonlar Başkanı Murat Aydın, Darıca Milli Eğitim Müdürü Ali Öztosun, Gençlik Spor Müdürü Hikmet Tatoğlu, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü Başkanı Sadık Albayrak, Darıca Gençlerbirliği Antrenörü Mehmet Kaya ve Atletizm Balkan Kros Şampiyonası Türk Milli Takımı spor salonunda bulundu. Darıca Belediyesi Başkanı Şükrü Karabacak, bölgede genç nüfusun yoğunlukta olduğunu söyledi.

Öğrencilerin eğitimlerinin yanında spor eğitimi de almaları adına yetenek sınavında geçirdiklerini ifade eden Başkan Karabacak, yeni projeye büyük bir ilgi olduğunu belirterek, “Toplam 12 bin civarında öğrencimizi bu testten geçirmiş olacağız. Çok değişik branşlarda yetenekler çıkıyor. Burada amacımız sadece belli bir branşa değil çocukların yeteneklerine göre her branşta sporcu göndermiş olacağız. Voleybolundan futboluna basketboluna kadar Darıca yıldızlarını seçiyor.” dedi.

Karabacak, projenin temelinin çocukları küçük yaşta spor branşlarına yönlendirerek, gelecek adına olimpiyatlarda değişik branşlarda çocukların yetişmesine katkı sağlamak olduğunu kaydetti.

Başkan Karabacak, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu ortam içinde de yetenekli ve nitelikli sporcularımızı yetiştireceğiz. Çocuklarımızı spor anlamında dışarıda başıboş bırakmıyoruz. Onları salonlarımıza spor tesislerimize çekiyoruz. Çocuklarımızın boş zamanlarını değerlendirmeleri adına belediye olarak sosyal ve sportif anlamda bu yavrularımıza sunuyoruz. Biz bu projeyi devam ettirmeyi planlıyoruz." Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Türkiye’nin atletizmde Avrupa ve Dünya seviyesine geldiğini söyledi.

Kendilerinin atletizme tesadüfen geldiğini ancak şimdiki çocukların çok şanslı olduğunu kaydeden Terzi, seçmelere katılan çocukların yeteneklerinin belirlenerek belirli branşlara yönlendirileceğini dile getirdi. Atletizmle ilgilenen çocuklara federasyonun desteği ile burs verileceğini ifade eden Terzi, “Yetenekli sporcular ülkemize madalya getirecek. Şampiyon sporcular yetiştirilecek.” dedi.

Gençlik Spor İl Müdür Muzaffer Çintimar da, kendisinin de sporcu olduğunu, tesadüflere dayalı olarak sporcu olduklarını söyledi.

Gerçekleştirilen seçmeler ile bilimsel veriler çerçevesinde çocukların özelliklerinin tespit edildiğini belirten Çintimar, buradan alınan veriler ile gençlerin 2020 olimpiyatlarının sporcuları olabileceğini kaydetti.

İl Müdürü Çintimar, “Aslında bu tür çalışmalar bir çok yerde yapılmıştı. Ancak burada yapılanan şöyle farkı var. Belediye Başkanımız bu işin içinden gelen birisi. Dolayısı ile buradan çıkacak sonuçları en iyi şekilde değerlendirip en güzel şekilde Türk sporuna kazandırılacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı. Darıca Milli Eğitim Müdürü Ali Öztosun, Belediye ile birlikte okullarda yaptıkları çalışmalar sonrasında bu aşamaya gelindiğini söyledi.

Beklentilerinin çocuklarının büyük sporcular olması olduğunu aktaran Öztosun, “Bu aşamayı büyük bir olay olarak görüyorum. Bundan sonraki aşamaları da görürüz.” dedi.