Fenerbahçe Başantrenörü Dikeoulakos: Anahtar İyi Savunmaydı

Fenerbahçe’de başantrenör George Dikeoulakos değerlendirmesinde kazanmalarında etkili olan unsurun iyi savunma olduğunu söyledi.

Yunan çalıştırıcı, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında iyi savunmaları sayesinde kazandıklarını anlatırken, “Tahmin ettiğimiz gibi akıllı bir basketbol oynadılar. Bizi yavaşlatmaya, aklımızı karıştırmaya çalıştılar ve bu, maçın bazı bölümlerinde işe yaradı. Bizim yanıtımız ise sert savunmaydı. Skor her şeyi anlatıyor. Takımımın performansından tatmin oldum ama ribaundlar konusunda aynı şeyi söyleyemem. Rakibe 22 hücum ribaundu verdik ama buna rağmen kazanmayı başardık. İyi savunmamızın galibiyetin anahtarı olduğunu düşünüyorum. Başarılı müdafaamız sayesinde hücumdaki enerjimiz de arttı.” ifadelerini kullandı.Sarı - lacivertlilerin Letonyalı oyuncusu Zane Tamane de, “İlk maçımızdı ve kolay olmayacağını biliyorduk. Bir noktada konsantrasyonumuzu kaybettik ama geri gelip kazanmanın bir yolunu bulmayı başarmamız beni mutlu etti.” diye konuştu.

Beretta-Famila Schio Başantrenörü Maurizio Lasi ise bazı önemli hatalar yaptıklarını belirterek, “Fenerbahçe’nin hızlı oynamasına izin vermemeyi planlıyorduk. Onlarla daha once iki kez karşılaştığımız için koştuklarında ne kadar güçlü olabileceklerini biliyorduk. Bunu başardık ama 40 dakika boyunca yapamadık. Ayrıca takımıma Euroleague’de, özellikle de final maçlarının sert oynandığını ve hakemlerin kolay faul çalmadıklarını söyledim. Ne var ki maçın sonunda biz toplam 2 serbest atış kullanmışken rakibimiz 18 kez serbest atış çizgisine gitti. Bu büyük bir fark.” dedi.

İtalyan ekibinin oyuncularından Raffaella Masciadri de “Zorlu bir maç olacağını ve güçlü bir takıma karşı oynayacağımızın farkındaydık. Maçın başında müthiş bir efor ortaya koyduk ve özgüven kazandık. Ama sonra Fenerbahçe daha iyi bir takım oyunu oynadı ve isabetler buldu. İkinci yarı iyi savunma yapsak da kazanmayı bildiler.” ifadelerini kullandı.