Bisiklette, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Heyecanı Başlıyor

48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 22-29 Nisan tarihlerinde Alanya-İstanbul arasında gerçekleştirilecek.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Rixos Downtown Otel'de düzenlenen basın toplantısında, ulusal medyaya 48. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu hakkında bilgiler verdi. Emin Müftüoğlu, 8 etapta yapılacak turda bazı güzergahlarda değişiklikler yaptıklarını dile getirdi.Geçen yıl Alanya'da sona eren turun bu sene Alanya'da başlayıp İstanbul'da tamamlanacağını kaydeden Müftüoğlu, "Bunun ana sebeplerinden bir tanesi, bu yıl İstanbul'un Avrupa spor başkenti olması." ifadelerini kullandı.Tur güzargahlarında sorunların da giderilmesi konusunda çalışmaların sürdüğünü aktaran Müftüoğlu, Kuşadasında başlayıp Fethiye'ye kadar olan yolun şu anda yapım aşamasında olduğunu ve organizasyonun başlama tarihine kadar tamamlanacağını dile getirdi. Müftüoğlu, ayrıca yol çalışmaları sebebiyle parkurlarda değişiklikler yaptıklarını belirterek, "Marmaris-Bodrum arasındaki yolda Yatağan-Milas arasındaki sıkıntıdan dolayı farklı bir parkur tercih ettik. Bafa Gölü'ndeki çalışmalar yüzünden Didim'e bu yıl ilk kez gideceğiz. Bu yıl ilk defa bir yokuş parkuru koyduk. Elmalı-Göğübeli'nde sıfırdan bin 850 metreye çıkacağız. Bu da geçmişte bu turun eksikliği olan yokuş etabının tamamlanmasını sağladı." şeklinde konuştu.

"TURUN BİR ÜST KATEGORİYE YÜKSELMESİYLE İLGİLİ ÇALIŞMAYI DA BAŞLATTIK"

Federasyon Başkanı Müftüoğlu, turun bir üst kategoriye yükselmesiyle ilgi çalışmalara başladıklarını söyledi.

Başkan Müftüoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu sadece turu iyi organize etmekle kalmıyor. Protur'un bir maliyeti var, gideri var. Bunu da hesaplayacağız. Sadece maddiyat da yetmiyor. Dünyada proturların yerleri, zamanları hepsi belli. Bunların arasından birisi çıkacak ki biz gireceğiz. Bununla ilgili lobi çalışmalarımızı yapacağız."

"MEDYA MENSUPLARI BİSİKLET YARIŞINA KATILIYOR"

Bu arada basın toplantısının ardından basın mensuplarının katılımıyla medya turu düzenlendi.

Konyaaltı Caddesi'nde startı verilen turda Emin Müftüoğlu'nun yanı sıra Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak ve gazetecilerden oluşan 22 kişi yarıştı. 8 kilometrelik parkuru ilk sırada tamamlayan Cihan Haber Ajansı muhabiri Cihat Ünal'a madalya verildi.

25 TAKIM VE YAKLAŞIK 200 SPORCU MÜCADELE EDECEK

48. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda bu yıl 25 takım ve yaklaşık 200 sporcu mücadele edecek. 8 etapta gerçekleştirilecek organizasyonda sporcular, toplam bin 800 kilometrede pedal çevirecek.

TRT ve Eurosport kanallarından canlı olarak 123 ülkede yayınlanacak turun etapları ve tarihleri şöyle:1. Etap: Alanya-Alanya (22 Nisan)2. Etap: Alanya-Antalya (23 Nisan)3. Etap: Antalya-Elmalı (Göğübeli Geçidi) (24 Nisan)4. Etap: Fethiye-Marmaris (25 Nisan)5. Etap: Marmaris-Turgutreis (26 Nisan)6. Etap: Bodrum-Kuşadası (27 Nisan)7. Etap: Kuşadası-İzmir (28 Nisan)8. Etap: İstanbul-İstanbul (Avrupa'dan Asya'ya)