Belediyespor’a Bir Şampiyonluk Daha

Bursa Büyükşehir Belediyespor’lu Duhan Gümüş, Karadağ’da yapılan 16. Balkan Minikler ve Büyükler Karate Şampiyonası’nda 45 kiloda birinci gelerek Balkan Şampiyonu oldu.

Balkanlar’ın en büyük karate organizasyonu özelliğini taşıyan şampiyona, Karadağ’ın Herceg Novi şehrinde yapıldı. Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcularından Duhan Gümüş, 12 ülkenin katıldığı şampiyonada birinci oldu. Duhan Gümüş’ün birinci olarak Balkan Şampiyonu çıktığı organizasyona Milli Takım düzeyinde katılan Türk karateciler, müsabakalar sonunda 23 altın, 7 gümüş ve 28 bronz olmak üzere toplam 58 madalya elde etti. Şampiyonluğun gururunu yaşayan Duhan Gümüş, bir Türk karateci olarak Balkan Şampiyonu olmasının mutluluk verici olduğunu söyledi.

Gümüş, “Daha büyük başarılar elde etmek, Türkiye’nin ve Bursa’nın adını dünyaya daha çok duyurmak için elimden geleni yapacağım” dedi.

16-18 Mart tarihlerinde düzenlenen şampiyonaya; Türkiye ve Karadağ’ın yanı sıra Sırbistan, Makedonya, Yunanistan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Macaristan, Romanya, Kıbrıs Rum Kesimi ve Slovenya katıldı.