Parker: Normal Sezonda Gücümüzü Gösteremedik

UMMC Ekaterinburg’un ABD’li yıldızı Candece Parker, takımının son dönemde daha iyi mücadele ettiğini ve Final 8’teki şansının yüksek olduğunu söyledi.

FIBA Kadınlar Euroleague Final 8’te B Grubu’nda mücadele edecek UMMC Ekaterinburg’un ABD’li yıldızı Candece Parker, bugün takımının Abdi İpekçi Spor Salonu’nda yaptığı antrenmanın ardından TBF'nin sitesine açıklamalarda bulundu.Final 8’e ev sahipliği yapmaya hazırlanan İstanbul’a dördüncü kez geldiğini belirten 25 yaşındaki forvet, “Burayı her zaman sevmişimdir. En beğendiğim şehirlerden biri. Çok güzel bir yer ve çok hoşuma gidiyor.” dedi.

1.92 boyundaki yıldız oyuncu, ligin değişen final formatı için, “Bu sezon biraz farklı ve neler olacağını göreceğiz. Üç günde üç maç oynayacağız. Toplamda 5 günde 4 karşılaşma var ve bu gerçekten zorlu olacak. Gücümüzü toplayıp üst üste kazanmamız gerekiyor. Nasıl gideceğini zaman gösterecek.” yorumunu yaptı.2009 yılından bu yana formasını giydiği UMMC Ekaterinburg’un Final 8’teki şansını değerlendiren Parker, “Eğer bizim gibi rekabetçiyseniz her zaman kazanacağınıza inanırsınız. Bence normal sezonda yaşanan sakatlıklar ve değişen kadro gibi nedenlerden dolayı gücümüzü gösteremedik. Gerçek kimliğimiz bu değil. Zaten son zamanlarda böyle olmadığını kanıtlamaya başladık. Zor bir gruptayız. Diğer grup da güçlü ama ben şansımızın yüksek olduğuna inanıyorum.” diye konuştu.

Candece Parker, temsilcilerimiz Fenerbahçe ve Galatasaray Medical Park’ın yer aldıkları A Grubu ile ilgili görüşlerini de aktarırken, “Türk takımlarından Galatasaray Medical Park ile karşılaştık ama Fenerbahçe ile oynamadık. Bana göre her iki grup da çok kuvvetli. Özellikle oyuncuların başlangıçtaki kadar taze olmayacakları ikinci ve üçüncü günler çok zorlu geçecektir. İlk gün ise daha hareketli oynanacak ve mücadele daha sert olacaktır.” dedi.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki çekişmeye yabancı olmadığını dile getiren ABD’li yıldız, “Ağabeyim (Anthony Parker) Maccabi’de oynarken buradaki rekabetlerden bahsetmişti. Bir futbolsever olduğum için de bunun yabancısı değilim. Daha dün bir restoranda yemek yerken bile biri Fenerbahçeli, diğeri Galatasaraylı olan garsonlar birbirlerine nasıl takıldıklarını anlatıyorlardı.” ifadelerini kullandı.2008 WNBA Draft’inde Sparks tarafından ilk sırada seçilen ve o tarihten bu yana Los Angeles takımının formasını giyen Tenesse Üniversitesi mezunu forvet, WNBA basketbolu Avrupa’dakine oranla daha çabuk oynandığını anlatırken, şunları söyledi:“Hücuma ve savunmaya geçişler daha hızlı. Seri paslar veriliyor ve erken atış kullanılıyor. Burada ise top daha çok dolaştırılıyor ve ikili oyunlar ağırlıkta. WNBA; isolation ve potaya gitmeye odaklarınken, Avrupa basketbolu şuta daha fazla dayanıyor. Kurallar anlamında ise ABD’de hatalı yürüme olmayan bir harekete burada hatalı yürünme çalınmasına alışmak kolay değildi.”Candece Parker; Rusya’daki yaşantısı, kendisi gibi basketbolcu olan eşi Shelden Williams ile ağabeyi Anthony Parker hakkında ise şöyle konuştu: “Rusya’daki hayatımdan memnunum. Kızımla birlikteyim ve annem de bana yardımcı olmak için bizimle kalıyor. Eve döneceğim zamanı heyecanla bekliyorum ama zaten bu sezon çok hızlı geçiyor. Shelden (Williams) da iyi bir yıl geçiriyor. New Jersey’de kariyer sezonunu yaşıyor ve birkaç kez double double yaptı. Onunla gurur duyuyorum. Ağabeyimin takımı Cleveland Cavaliers da Doğu Konferansı’nda playofflara girmeye çalışıyor. Kısacası her şey yolunda…”