Fenerbahçe Baş Antrenörü Dikaioulakos: Kadrosu Derin Olan Takımlar Avantajlı

Fenerbahçe Baş antrenörü Georgios Dikaioulakos, FIBA Kadınlar Euroleague Final 8’de kadrosu derin olan takımların avantajlı olduğunu söyledi.

Fenerbahçe Baş antrenörü Georgios Dikaioulakos, FIBA Kadınlar Euroleague Final 8’de kadrosu derin olan takımların avantajlı olduğunu söyledi.

Abdi İpekçi Spor Salonu’nda yarın ilk maçında saat 18:00’da İtalyan ekibi Beretta Familla ile karşılaşacak olan Fenerbahçe’de Baş antrenör Georgios Dikaioulakos, “8’li Final organizasyonu FIBA’nın yeni düzenlemiş olduğu bir sistem. Kadrosu geniş olan takımlar için avantajlı olacak. Aynı zamanda dar rotasyona sahip olan takımlar ise zorlanacaklar. Fenerbahçe olarak burada olmak hak ettik. Takımım bugüne kadar gösterdiği performansla birçok şey kanıtladı. Şimdi burada başarılı olmayı hedefliyoruz. Amacımız şampiyonluğa ulaşmak.” dedi.

29 Mart Perşembe günü oynanacak Galatasaray Medical Park derbisiyle ilgili olarak ise Dikaioulakos, “Galatasaray maçından önce Beretta Famillia ile oynayacağız. Herkes Galatasaray Medical Park maçını düşünüyor. Ancak biz Beretta Famillia maçını kazanamazsak hayallerimiz sona erebilir. Bu nedenle ilk olarak yarın oynayacağımız karşılaşmayı düşünmeliyiz.” diye konuştu.

FIBA Kadınlar Euroleague’de istikrarlı bir grafik yakaladıklarını söyleyen Fenerbahçe’nin tecrübeli kaptanı Nevriye Yılmaz ise, “Bu yıl da son 8 takım içerisine kaldık. İstikrarlı bir şekilde buralarda olmak güzel bir şey. Bu seviyede oynayan çok deneyimli oyunculara sahibiz. Amacımız oynayacağımız dört maçı da kazanarak önce grubumuzda ilk sıraya yükselmek ve ardından da final oynayarak şampiyonluğa ulaşmak” açıklamasında bulundu. İlk gün oynanacak Beretta Famillia mücadelenin ardından derbi mücadelesinde karşılaşacakları Galatasaray Medical Park maçıyla ilgili olarak da tecrübeli oyuncu, “Daha önce Galatasaray Medical Park ile ligde de karşılaşmıştık. Ancak şuan Euroleague’de mücadele edeceğiz. İki tarafın da seyircisi karşılaşmada olacak ve şartlar eşit olarak karşılaşma oynanacak. Biz iyi oynamak ve kazanmak istiyoruz.” dedi.