Baretta-famila, Fenerbahçe Maçına Hazır

FIBA Kadınlar Euroleague Final 8’teki tek İtalyan takımı olan Baretta-Famila Schio, günün ikinci antrenmanını Abdi İpekçi Spor Salonu’nda gerçekleştirdi.

Baretta-Famila Schio, FIBA Kadınlar Euroleague Final 8 hazırlıklarını İstanbul’da yaptığı günün ikinci antrenmanıyla sürdürdü. Temsilcilerimiz Fenerbahçe ve Galatasaray Medical Park’ın A Grubu’ndaki rakiplerinden biri olan ve Final 8’teki tek İtalya temsilcisi niteliğini taşıyan Baretta-Famila Schio, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda çalıştı.

Maurizio Lasi’nin öğrencileri, günün ilk idmanını da bu sabah Ahmet Cömert Spor Salonu’nda yapmışlardı. İtalyan ekibi, yarın saat 18.00’de oynanacak A Grubu karşılaşmasında temsilcilerimizden Fenerbahçe ile kozlarını paylaşacak.İlk tur B Grubu’nda dördüncü olan Baretta-Famila Schio, kendi Sindirella masalını yazdı ve ikinci turda son şampiyon Parfumerias Avenida’yı geçerek Final 8’e katılma başarısını gösterdi. İkinci turun ilk maçını 67-59 kazanan İtalya temsilcisi, rövanşta da 82-72’lik galibiyete ulaştı. Baretta-Famile Schio’nun başroldeki yıldızı ise Laura Macchi…

1.88 metre boyundaki İtalyan forvet 18 sayı, 3.8 ribaund, 2.7 asist ortalamalarıyla takımının en dikkat çeken parçası. Pota altı oyuncusu Janel Mc Carville ise 8.9 sayı ve 6.6 ribaundluk ortalamaları ile bir diğer etkili isim. ABD’li oyuncu, ikinci Avenida maçında 21 sayı- 11 ribaund ile double double yapmış ve galibiyetin mimarı olmuştu. Baretta-Famila ayrıca şu ana dek 3 kez Avrupa Şampiyonluğu kazanmış bir takım. 2001 ve 2002 yıllarında Ronchetti Kupası’nı müzesine götüren İtalyan ekibi, 2008’de ise FIBA Kadınlar Eurocup’ta ipi göğüsledi. Ancak FIBA Kadınlar Euroleague’de finale ulaşma başarısını henüz gösteremedi.