Kuşadası'nda Başlayan Şampiyonaya 42 İlden 455 Sporcu Katılıyor

Muay Thai Gençler ve Büyükler Türkiye Şampiyonası, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde başladı.

Türkiye Muay Thai Federasyonu ile Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından Kuşadası Uğur İnan Spor Salonunda düzenlenen şampiyonaya 42 ilden 455 sporcu katılıyor.

Açılış seremonisinde konuşan Türkiye Muay Thai Federasyonu Başkanı Halil Durna, Türkiye'de Muay Thai sporuyla uğraşan 2 bini aşkın sporcu bulunduğunu söyledi.

Durna, Muay Thai'nin yağlı güreşte olduğu gibi müzik ve davul zurna eşliğinde yapılan bir spor dalı olduğunu belirtti.

Durna, Kuşadası'ndaki Türkiye şampiyonasının, yönetim, teknik ve bölge yürütme kurulları istişare kararları gereğince büyükler kategorisinde A divisyon ve B divisyon sistemiyle, bayanlar ve gençler kategorilerinin ise tek sistemle yapılacağını bildirdi.

Dünyada 89 ülkede gerçekleşen müsabakalara 31 lisanslı sporcuyla katılarak dereceler elde ettiklerini kaydeden Durna, ''Hedefimiz bu sporda Türkiye'den dünya birincilerini çıkararak, hem ülkemizin hemde sporcularımızın ismini dünyaya duyurmak'' diye konuştu.

Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen de Muay Thai Türkiye Şampiyonasının Kuşadası'nda yapılmasından mutluluk duyduklarını belirterek, sporculara başarı diledi.

Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün ile sporcular ve vatandaşların da katıldığı seremoninin ardından müsabakalara başlandı .