Korcan Çelikay: Yaptığım Hata, Son Maç Olduğu İçin ‘Şike’ Oldu

Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay, Fenerbahçe maçında şike yaptığına dair iddiaları reddetti.

Maçta yediği ikinci golde kendi hatasının olduğunu söyleyen Çelikay, “Başka maçta olsa bir şey olmazdı. Şampiyonluk maçında olunca adı ‘şike’ oldu.” dedi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ‘futbolda şike’ davasının bugünkü duruşmasında Çelikay kardeşler savunma yaptı. Tutuksuz sanık İlhan Çelikay, şike görüşmelerinde davanın diğer sanıklarından kardeşi Korcan Çelikay’a yardım ettiği iddialarını kabul etmedi. İddianamede yer alan telefon tapelerini açıklayan İlhan Çelikay, “Bana yöneltilen iki soru hariç tüm sorular Korcan ve Yusuf Turanlı arasındaki konuşmalarla ilgiliydi. Fiziki takip tutanaklarını kabul ediyorum. Ancak burada şike ile ilgili görüşme mevcut değildir.” dedi.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci’nin, “Korcan şike yapsaydı sana söyler miydi?” sorusuna İlhan Çelikay, “Bilmiyorum, o onun bileceği bir iş. Ama ben hissederdim. Çünkü ben de futbolcuyum ve Korcan benim kardeşim.” cevabını verdi. Tutuksuz sanık Kaleci Korcan Çelikay ise, Fenerbahçe-Sivasspor maçında hatalı gol yediğini belirtti.

Çelikay, “Başka zaman yapsaydım bu hata olacaktı. Ancak şampiyonluk maçı olunca şike oldu. Hakkımdaki hiçbir iddia ve suçlamayı kabul etmiyorum. Bizim Yusuf Turanlı ile yaptığımız görüşmeler tamamen benim transferimle ilgilidir. Beşiktaş'a dönecek miyim Sivas'ta kalacak mıyım bununla ilgilidir? Ne kadar ücret alacağım? Bunları konuştuk. Para mevzusu da yine bu konu ile ilgilidir.” şeklinde konuştu.

Çelikay, “Beşiktaş'a transfer görüşmesi varsa neden Fenerbahçe yetkilileriyle görüşülüyor?” sorusuna, “O görüşmeler de var ancak tapelere yansımamış.” diye cevapladı. Emniyetteki ifadesinde, “Yukarıdakiler bir film çevirdi, kabak benim başıma patladı.” sözünden neyi kastettiği sorulan Çelikay, “Mahkemedeki bu beyanım bilgiye dayanmıyor. Polisler bana 'biz bu olayların gerçek olduğuna inanıyoruz' demesi üzerine söylediğim cümlelerdir.” açıklamasını yaptı. Üye hakimin, “Fenerbahçe - Sivasspor maçındaki ilk golde sanki elin gitmiyormuş gibi gözüküyor, bir kastın var mı?” sorusuna salondan tepki gelince Başkan Ekinci, “Mahkeme bunu soracak ‘var mı? diye. Sen de ‘var mı yok mu’ diyeceksin.” şeklinde konuştu.

Bunun üzerine Korcan Çelikay, “Kasıtlı bir şey yapmadım, hatalarım tabi ki vardır. Ama ilk golde hata yok, ikinci golde yüzde 100 benim hatam vardır.” ifadelerini kullandı. Tutuksuz sanık Murat Öztürk ise, Serdar Kulbilge'den 2008 yılında borç aldığını ve telefon konuşmaları ve ödemenin bununla ilgili olduğunu anlattı. Ayrıca doktor olan bir arkadaşından borç aldığını da belirten Öztürk, telefon tapelerinin tamamının borç aldığı paranın ödenmesiyle konusu olduğunu ifade etti.

Fenerbahçe Spor Kulübü tercümanı Samet Güzel de, savunmasında, "Fenerbahçe Spor Kulübü’nde kişiler arasında tercümanlık dışında hiçbir şey yapmadım. Üstüme atılı suçları kabul etmiyorum." ifadelerini kullandı.