Kayseri Kaski: 79 - Samsun Basketbol: 80

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) Play-off çeyrek final mücadelesinde Samsun Basketbol, Kayseri Kaski’yi deplasmanda 79-80 yenerek seride 1-0’lık üstünlüğü yakaladı.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off mücadelesinde Kayseri Kaski, Samsun Basketbol’u konuk etti. Serinin ilk maçını 79-80 Samsun temsilcisi kazandı. Bu turun ikinci maçı ise 29 Mart Perşembe saat 18:00’de Yaşar Doğu Spor Salonu’nda oynanacak.Maça Samsun Basketbol etkili başlarken Melike Bakırcıoğlu ile skor buldu. Latoya Sanders ile çabuk toparlanan ev sahibi takım, Colleen Miller-Jillian Robbins ikilisini durdurmakta zorlandı.

İlk periyodu Samsun temsilcisi 22-31 önde tamamladı. Anna De Forge ile ikinci periyoda hücumda daha iyi organize olarak başlayan Kayseri Kaski, 16. dakikaya girilirken yakaladığı 15-2’lik seriyle maçta ilk kez öne geçti ve skoru da 37-33’e taşıdı. Latoya Sanders ile kolay basketler bulan ve farkı çift haneli rakamlara taşıyan Kayseri temsilcisi soyunma odasına 46-36 önde gitti.Üçüncü periyoda iki takım da tutuk başlarken 3 dakika boyunca skor bulamayan rakibi karşısında Samsun Basketbol, Colleen Miller- Kelly Miller ikilisiyle etkili oldu. Konuk takım yakaladığı 12-2’lik bir seriyle de 25. dakikada skorda dengeyi kurdu (48-48). Suskunluğunu Latoya Sanders’ın basketleriyle bozan ev sahibi takım, son periyoda 60-54 önde girdi. Final periyoduna karşılıklı basketlerle başlayan iki takımın mücadelesinde son 5 dakikaya 66-66 eşitlikle girildi. Jillian Robbins ile çok etkili olan rakibi karşında maçtan kopmayan Kayseri Kaski, Bahar Öztürk ve Nakia Sanford ile skor buldu. Son dakikaları büyük çekişmeye sahne olan maçtan 79-80 Samsun basketbol galip ayrıldı.