Fikret Orman: Play-off'ta Takımın Son Durumunu Görmek İstiyorum

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, play-off'larda takımın son durumunu gördükten sonra oyuncular ve teknik heyetlerle ilgili kararlarını vereceklerini açıkladı.

Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Beşiktaş futbol şubesinin kurucusu Ahmet Şerafettin Bey'in Yahya Efendi Türbesi’ndeki kabrini ziyaret eden Başkan Fikret Orman, medya mensuplarının sorularını cevaplandırdı.Beşiktaş Kulübü'nün ilk harcını koyan Şeref Bey'in mezarını ziyaret etmek istediklerini dile getiren Başkan Orman, "Şimdi burda bu kulübün bu kadar taraftarının, bu kadar insanın gönlüne yer etmesine sebep olan, kuruluşunda harcı olan insanlar var. Bugün burdaysak onların sayesinde itibar görüyoruz. Onlara borçlarıyız. Şeref Bey bizim için önemli bir insan. İlk harcı koyan Şeref Bey'i ziyaret etmek istedik. Beşiktaş Beşiktaşlıların istediği şekilde yönetilecek. Beşiktaşlılık çizgisi haricinde başka çizgimiz yok." dedi.

Bir gazetecinin "Teknik Direktör Carlos Carvalhal ve Portekizli oyuncuların yüksek maliyeti nedeniyle yollar ayrılacağı belirtiliyor" demesi üzerine, çiçeği burnundaki başkan, şunları söyledi: "Bu oyuncularla sezon sonunu tamamlayacağız. Takımın halini görmek istiyorum. Biliyorsunuz dün gece seçildik, henüz mazbatamızı almadık. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımla tartışmadan karar vermeyeceğiz. Daha teknik heyet ve oyuncuların durumunu yönetimde tartışmadık. Yarın saat 16.00'da mazbatamızı alacağız. İlk yönetim kurulu toplantısında bu durumu konuşuruz." Gazetecilerin oyuncularla ilgili sorularının artması üzerine Fikret Orman, "Transfer döneminde değiliz. İlk etapta teknik kadro ile konuşmak istiyorum. Daha sonra biliyorsunuz play-off'lar var. Biz de bu takımla play-off'ta mücadele edeceğiz. Takımımızın son durumunu görmek istiyorum. Gündem transfer değil, play-off'tur" dedi.

Beşiktaş kulübünün eski başkanlarından Serdar Bilgili'nin dün yapmış olduğu "Yeni yönetimin işi çok zor. Sportif başarı beklenmemeli. Önce mali disiplin sağlanmalı" sözlerinin hatırlatılması üzerine Fikret Orman, "Beşiktaş'ın her zaman hedefi şampiyonluktur. Herkesin kabul ettiği mali sıkıntılarımız var. Kulübe mali disiplini getirmek zorundayız. Yoksa yıldız oyuncular alacağız gibi arkası dolu olmayan laflar etmek istemiyoruz. Onun haricinde konuşmak çok erkendir. Ligin bitmesine iki aylık süreç var. Çok aceleci hareketler beklemeyin. İlk önce durum tespiti yapacağız" diye konuştu.

Bir gazetecinin stat konusundaki sorusuna ise Fikret Orman, "Ben ne stat projesi ne de stat izni gördüm. Çarşamba günü gündemlerden birisi o olacaktır. Eski yöneticilerle durum değerlendirmesi yapacağız. Onlarda bize yardımcı olacaktır" dedi.

Play-off yarışında kimi avantajlı gördükleri konusundaki bir soruya ise Başkan, "Ben Beşiktaş başkanıyım, tabii ki Beşiktaş'ı avantajlı görüyorum" diye cevap verdi .