Fernandes Şov Beşiktaş'a Yetmedi

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasının kapanış maçında Beşiktaş, deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'la 2-2 berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig 32. hafta kapanış mücadelesinde Beşiktaş, 1-0 geriye düştüğü maçı Manuel Fernandes'in müthiş oyunuyla 2-1 öne geçti ancak sahadan beraberlikle ayrıldı.

Karşılaşmada ev sahibi ekip İstanbul BŞB. Efe İnanç'ın golüyle 1-0 öne geçti ancak Portekizli yıldız Manuel Fernandes'i durdurmayı başaramayınca 2-1 geriye düştü. Maçın etkili isimlerinden Edin Visca ise gol düellosuna son noktayı koydu ve maçı 2-2'ye getiren golü attı. Siyah beyazlıların gollerini Manuel Fernandes ve Mustafa Pektemek kaydetti.

Bu sonucun ardından ilk 8'e girmek isteyen İstanbul Büyükşehir Belediyespor kritik bir puan kaybı yaşarken Beşiktaş da Süper Final öncesinde rakipleriyle arasındaki puan farkının daha da açılmasına neden oldu.

54 puanla 4. sırada yer alan Beşiktaş gelecek hafta sahasında Samsunspor ile karşılaşırken 44 puanla 9. sıradaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise deplasmanda Sivasspor ile mücadele edecek.

CARVALHAL'DEN BİR İLK
İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında ilk 11'de sahaya çıkan Burak Kaplan, bu heyecanı bu sezon ilk kez yaşadı.

Sezon başında transfer edilen genç oyuncu, sezon başından beri yakalayamadığı ilk 11 şansını bugünkü karşılaşmada elde etti.

Siyah-beyazlı oyuncu, ligde Samsunspor, Ankaragücü ve Orduspor ile Ziraat Türkiye Kupası'nda Boluspor maçlarında sonradan oyuna dahil olmuştu.

ERKEN GELEN GOL!
Spor Toto Süper Lig 32. hafta kapanış mücadelesinde sahasında Beşiktaş'ı ağırlayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor 6. dakikada 1-0 öne geçti.

Maç orta alan mücadelesi şeklinde ilerlerken Beşiktaş yarı alanında topla buluşan Efe İnanç, ceza sahası dışından vuruşunu yaptı. Kaleci Cenk'in beklemediği vuruş direğe çarparak ağlarla buluştu ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor 1-0 öne geçen taraf oldu.

Ev sahibi ekibin başarılı futbolcusu Efe İnanç, Süper Lig'deki 3. golünü atmış oldu.

BEŞİKTAŞ TIKANIP KALDI!
Efe İnanç'ın attığı golden sonra beraberliği yakalamak isteyen Beşiktaş, hücuma çıkmakta zorlandı.

Süper Final öncesi daha fazla puan kaybı yaşamak istemeyen ve şampiyonluktaki iddiasını sürdürmek isteyen Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında organize olmayı başaramadı.

Beşiktaşlı futbolcular rakip yarı alanda organize hücum geliştirmeyi başaramazken orta alan ve forvet mevkiisinin arasındaki kopukluk nedeniyle çoğu atak başlamadan sona erdi.

FERNANDES ALDI, GİTTİ, ATTI...
İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında atak geliştirmekte zorlanan Beşiktaş'ta Manuel Fernandes direksiyona geçti ve skoru 1-1'e getirdi.

Karşılaşmanın 36. dakikasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor kalecisi Oğuzhan oyunu elle başlatmak istedi. Ancak rakip yarı alanda Manuel Fernandes uyanık davranarak topu kaptı. Ardından Mustafa Pektemek ile duvar pası yaparak ceza sahası içine giren Portekizli topu köşeden ağlarla buluşturdu.

Böylece Beşiktaş'ın karşılaşmada kaleyi bulan ilk şutu golle sonuçlandı.

OĞUZHAN'DAN KRİTİK KURTARIŞLAR
Deplasmanda beraberliği yakalayan Beşiktaş, öne geçmek için baskı oluşturmaya başladı ancak İstanbul Büyükşehir Belediyespor kalecisi Oğuzhan'ı geçmeyi başaramadı.

İlk yarının sonlarına doğru Manuel Fernandes'in harika pasında Hilbert sağ kanattan hücuma destek verdi. Alman futbolcu yerden ceza sahası içine ortaladı. Mustafa Pektemek'in vuruşunu son anda kaleci Oğuzhan kurtardı.

Pozisyonun devamında korneri Manuel Fernandes kullandı. Savunmadan ileriye çıkan Sivok iyi yükseldi ve kafayı vurdu ancak yine kaleci Oğuzhan müthiş bir refleksle topu kornere tokatladı.

FERNANDES BAŞLADI PEKTEMEK BİTİRDİ...
İkinci yarıda rüzgarı arkasına alan Beşiktaş, maça golle başladı.

Yine Manuel Fernandes ile başlayan atakta Portekizli, pasında sol kanatta hareketlenen Simao'yu topla buluşturdu. Simao ceza sahası içinedeki Mustafa Pektemek'e çok güzel ortaladı ve genç futbolcu topu ağlarla buluşturdu.

Bu golden bir dakika sonra Beşiktaş kalesine yüklenen İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da Tom'un vuruşu direğe çarptı ve ev sahibi ekip kritik bir pozisyondan eli boş döndü.

CENK KALEDE DEVLEŞTİ!
Sahasında Beşiktaş karşısında 1-0 öne geçtikten sonra 2-1 geriye düşen İstanbul Büyükşehir Belediyespor üst üste geliştirdiği ataklarda golü bulamadı.

Tom'un topu direkten dönen topunun ardından yine başarılı futbolcu sağ kanattan etkili geldi. Ceza sahası içine ortasında ilk golün sahibi Efe topla buluştu ancak vuruşunda Cenk'e takıldı ve pozisyon kornerle sonuçlandı.

Ceza sahası içine kullanılan köşe vuruşunda Metin Depe kafayı vurdu ama Cenk Gönen yine başarılı bir kurtarış yaparak topu uzaklaştırmayı başardı.

BELEDİYE 'EFE'LENDİ...
Beşiktaş karşısında geriye düştükten sonra baskısını arttıran İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 70. dakikada aradığı golü buldu.

Beşiktaş kalecisi Cenk'in devleştiği dakikalarda ilk golün sahibi Efe İnanç ceza sahası içine ortaladı. Beşiktaş altı pası içinde yaşanan karambolde Edin Visca yaptığı dokunuşla topu ağlara gönderdi ve skoru 2-2'ye getiren isim oldu.

Siyah beyazlı ekip bu golden 1 dakika önce Veli Kavlak'la yüzde yüzlük bir pozisyondan eli boş dönmüştü.