Carvalhal: Geçen Yıla Göre İyi Performans Gösterdik

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, takım olarak geçen yıla göre iyi bir performans gösterdiklerini söyledi.

Takımının, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 2-2 berabere kaldığı karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın toplantısına katılan Portekizli hoca, Belediyespor maçının zor olacağının bilinci içinde çıktıklarını belirterek, "Futbol adına güzel maç oldu. Maça sıkıntılı başladık. Rakip, rüzgarı arkasına alarak oynadı. O dakikalarda mental kapasitemizin test edildiği dakikalardı. Ancak takım kapasitesinin yüksek olduğunu ve maça ortak olacağını gösterdi. 1-1 yakaladık. İkinci yarı başında skoru 2-1 yaptık. Maçı 3-1 yapabilecekken bir sonraki pozisyonda rakip bulduğu pozisyonda beraberliği yakaladı. İlk hedefimiz play-off'lara kalmaktı. Bu maçtan önce play-off'a kalmayı garantilemiştik. Geçen yıla göre daha iyi pozisyondayız. Geçen yıl takımın aldığı puanları egale etmiş durumdayız. Daha iyisini yapmak için önümüzde daha iki tane daha maç var" diye konuştu.

Bir gazetecinin "Play-off'larda hedefiniz nedir ve kendinizi başarılı sayıyor musunuz ?" sorusuna genç hoca, şu cevabı verdi:
"İşin gerçeği göremeden bazı yorumlar yapıldı. Trabzonspor ile aynı puandayız. Son 6 haftadır yönetim yoktu. Ancak olması gereken düzen son dönemde olamadı. Denge içersine baktığınız zaman bu olgular içinde yönetimi çıkardığınız zaman diğer eksik kaldığını görürsünüz. Bugün yeni yönetim bizim yanımıza geldiler. Benle, takımla konuştular. Artık bir yönetimin olmasından dolayı daha farklı bir yüz ortaya çıktı. Herkes biliyor ki kolay olmayan bir durumda takımı yönetmeye çalışıyorum. Takıma çok bağlıyım. Beşiktaş'a yardım etmek için burdayım. Herhangi bir kandırmaca yapıp başka yere gitmek için bunu yapmıyorum. Beşiktaş taraftarı çok akıllı. Bizim durumumuzu anladıkları için bana ve takıma destek veriyorlar. Bir yönetim kurulu, bir başkanla artık bu da bir düzen demektir. Son zamanlarda gerçekten bir düzen yoktu. Artık biraz durumlar düzeldiği zaman daha iyi şeyler yapabileceğimize inanıyorum. Her zaman mücadelemizi sürdürdük. Bu takımdan hiçbir zaman ayrılmak istediğimi söylemedim." Carvalhal, sadece futbol açısından değil yaşanan sıkıntılara bakıldığı zaman başarı analizinin tekrar yapılması gerektiğini ifade etti.

Edu ve İbrahim Toraman arasındaki tartışma içinse Portekizli hoca, "Dikkatimi bile çekmedi. Saha içinde birbirleri ile tartışan oyuncular benim hoşuma gidiyor. O maçı nasıl daha iyi oynayacakları için tartışıyorlardır. Bu da futbolculara güven verir. "