Beşiktaş'a Belediye Çelmesi

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 32. hafta kapanış maçında deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 2-2 berabere kaldı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yaptıkları maçın güzel bir mücadeleye sahne olduğunu söyledi.

Carvalhal, "Aslında futbol adına güzel bir maç oldu. Maça biraz sıkıntılı başladık. Rakip rüzgarı arkasına almıştı. Rüzgarın etkisiyle neredeyse maça 1-0 yenik başladık. Daha sonra toparlanarak dengeyi kurduk. İkinci yarının başında iyi oyunumuzla 2-1 öne geçtik. Veli ile daha sonra bir pozisyonyakaladık. Maçı 3-1'e getirip bitirebilirdik. Ancak rakip dönüp beraberliği sağladı" dedi.

Carvalhal, aldıkları başarısız sonuçlara rağmen geçen sezona göre daha iyi durumda olduklarını belirterek, "Bu sezon ligdeki ilk hedefimizi Play-off'a girerek tamamladık. Biz bu maça çıkmadan önce bunu garantiledik. Geçen sezon ile karşılaştırıldığında daha iyi pozisyondayız. Trabzonspor ile aynı puandayız. Onlardan daha iyisini yapmaya çalışıyoruz. Geçen sezon bu takımın lig sonunda aldığı puanları şu an almış durumdayız" diye konuştu.

Bu sezon için başarılı olup olmadığı yönündeki soru üzerine Portekizli çalıştırıcı, "Ben burada kolay olmayan durumda takımı yönetmeye çalışıyorum. Saf duygularla çalıştığımı herkes biliyor. Takıma çok bağlıyım. 6 haftadır bizim yönetimimiz yok. Takımı yönetim yönetir. Beşiktaş'a yardım etmek için bulunuyorum" şeklinde konuştu.

Siyah-beyazlı takımda herhangi bir kandırmaca yaparak çalışmadığını anlatan Carvalhal, "Beşiktaş taraftarı da gerçekten çok akıllı. Bizim durumumuzu bildikleri için hem takıma, hem bana devamlı destek veriyorlar. Bugün de aynı desteği verdiler. Şimdi bir yönetim kurulu ve başkanla çalışacağız. Ki bu da artık bir düzen demek. Son zamanlarda düzen yoktu. Var olan olguların bozulması zor durumlar ortaya çıkarmıştı. Biz kendi içimizde birbirimize yardım ederek dönemi atlatmaya çalıştık. Durumlar normale döndüğüiçin de gelecekte çok güzel şeyler yapacağımızı düşünüyorum. Bizim için zor bir sezon oldu. Benim bile beklemediğim bir sezon oldu. Ben kişisel olarak hiçbir zaman bu takımdan ayrılmak istediğimi söylemedim. Tam tersine her gün kendimi daha güçlü hissediyorum" açıklamasında bulundu

Portekizli teknik adam, "Bu şartlarda kendinizi başarılı buluyorsunuz" sözleri üzerine, "Sadece futbol açısından değil, yaşadığımız sıkıntıları göz önüne alarak değerlendirme yapmak daha doğru olur" dedi

İbrahim Toraman ile Edu arasında yaşanan gerginlikle ilgili soruyu yanıtlayan Carvalhal, "Bu tartışma dikkatimi çekmedi. Saha içerisinde birbiriyle tartışan oyuncular benim hoşuma giden oyuncu tipidir. Oyuncular birbirleriyle tartışıyorlarsa nasıl daha iyisini yapabileceklerini ortaya koymaya çalıştıkları içindir. Bu güven verir. Bizim açımızdan pozitif bir olgudur" dedi.

Beşiktaş'ın kaptanı İbrahim Toraman, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında 3. golü bulamadıkları için arzuladıkları galibiyete ulaşamadıklarını söyledi.

Toraman, "Maçın başında yediğimiz gol var. Daha sonra atak oynamaya çalıştık. Pozisyonları arayan bizdik. İkinci yarı iyi başladık. İkinci yarının başında bulduğumuz gol var. Bu golün ardından galibiyet golüne ulaştık. 3. golü atsak maçı koparabilirdik. Olmadı, döndü golü yedik. Daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un pozisyonları oldu. Bizde galip gelebilirdik. Son 20 dakika oyundan düştük. Üzgünüz" dedi

Maç sırasında Edu ile girdiği tartışmayla ilgili soruyu yanıtlayan tecrübeli oyuncu, "Sorun yok. Kaptan olarak herkesin kaynaşmasına çalışıyoruz. İşler kötü gittiğinde iyi olması için çaba gösteriyoruz. Saha içinde bunun mücadelesini veriyoruz. Her takımda olabilecek olağan durumlar. Ufak çaplı tartışmalar olur. Bunlar takımın iyiliği için yaptığımız şeyler. Kaybettiğimizde üzülüyoruz. Tepki veriyoruz. Ben takım kaptanıyım. Maçtan sonra Edu yanıma geldi. Konuştuk. Maç içindeki stresten dolayı yapılanhareketlerdir" diye konuştu.

Son 10 maçta alınan 2 galibiyet ve üst üste 13. mücadelede gol yenildiğinin hatırlatılması üzerine İbrahim Toraman, "Aslında ligin ilk yarısında fazla gol yemiyorduk. Daha takım oyunu oynuyorduk. Bence sadece defans oyuncusu olarak değil, orta saha forvet olmak üzere takım halinde bunu yaptığımızda daha başarılı oluyoruz. Örnekleri var. Bunu yaptığımızda iyiydik. Gol de yemiyorduk. Moral bozuk olduğunda, işler kötü gittiğinde ister istemez böyle pozisyonlar veriyoruz. Play-off'ta bunu düzeltmemiz lazım.Bunları aramızda konuşuyoruz. Tekrar çıkış yakalamamız gerekiyor. Play-off'larda iyi mücadele edip doğruyu bulup sahaya yansıtmak istiyoruz" diye konuştu

Beşiktaş'ta ilk kez ilk 11'de oynayan Burak Kaplan, bundan dolayı mutlu olduğunu dile getirerek, "Hocama teşekkür ediyorum. Maça kötü başladık. Ancak maçı çevirdik. İyi de oynadık. 1 puan aldığımız için üzgünüz. Oynamam hocanın bileceği iş. Bana ne zaman şans verirse oynarım" dedi.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR CEPHESİ
Kayserispor maçında hakeme yönelik itirazının ardından tribüne gönderilen ardından da tedbirli olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilen Arif Erdem'in yerine takımın başında karşılaşmaya çıkan yardımcı antrenörü Zafer Turan, ligi ilk 8 takım arasında tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

Maça 3 puan için çıktıklarını kaydeden Turan, "Hedeflerimiz doğrultusunda bu maçı kazanmamız gerekiyordu. Ama bir puan aldık. Bu da bizi ilk 8 arasında sokabilecek bir netice. Sonuçta son iki maçımızıkazandığımızda ilk 8'in içinde olacağız" dedi.

Karşılaşmada çok sayıda pozisyon bulduklarını dile getiren Turan, "Beşiktaş'ın da kazanması gereken bir maçtı. Böyle olunca sonuçta güzel bir maç ortaya çıktı. Lige yakışır bir maç oldu. İzleyenlerin de keyif aldığı bir mücadele oldu. İyi mücadele ettik. Kazanmak istiyorduk ama olmadı. Şimdi son iki maçımızı kazanıp, ilk 8 takım arasında yer alarak ligi İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a yakışır bir yerde bitirmek istiyoruz" diye konuştu

Oyundan alınırken tepki gösteren oyuncuları Efe İnanç ile aralarında herhangi bir problemin olmadığını dile getiren Zafer Turan, "Efe ile 10 yıldan fazladır beraber çalışıyoruz. Efe benim çok yakın dostum ve arkadaşım. Onun bu agresifliği hırsından kaynaklanıyor. Aramızda herhangi bir problem yok" dedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu oyuncu Ekrem Ekşioğlu, Beşiktaş ile çok çekişmeli bir maç oynadıklarını belirterek, "Play-off'a kalmak için son 3 maçımızı kazanmamız büyük önem taşıyordu. Bugün öne geçmemize rağmen bunu koruyamadık. İzleyenlerin keyif aldığı bir karşılaşma oldu. Kazanmak istiyorduk ama olmadı. Maçın hakkı beraberlikti" dedi

Zeki Korkmaz ise karşılaşmada kazanmak için yeterli pozisyonları bulduklarını anlatarak, "3 puan almamız gerekiyordu. Kazanmaya yakın taraf bizdik. İlk 8 takım içinde yer almak için kalan iki maçı almak istiyoruz" ifadelerini kullandı .