Babar: Amacımız Engelli Çocuklarımızın Adaptasyonlarına Yardımcı Olmak

Adıyaman Sporder Kulüp Başkanı Yusuf Babar, Gazi İlköğretimde judo eğitimi alan işitme engelli judocuları ziyaret edip 30-31 Mart'ta yapılacak olan İşitme Engeliler Türkiye Şampiyonası öncesi çocuklara moral vermek amaçlı ziyarette bulundu.

Ziyaret amacının sessiz kahramanların faaliyetlerini yerinde incelemek ve bir nebze olsun sıkıntılarına ortak olmak olduğunu belirten Babar, "Çıkaramadıkları seslerine ses, duymayan kulaklarına kulak olmak istiyoruz. Amacımız bu çocuklarımızın toplumla kaynaşmalarını sağlamak, adaptasyonlarına yardımcı olmaktır." diye konuştu.

İşitme engelli sporcuların aileleriyle de konuştuklarını belirten Babar, her zaman yanlarında olacaklarını ve her türlü maddi ve manevi destek olacaklarını beyan ettiklerini söyledi.

Aynı zamanda Anadolu hasta ve hasta yakınları hakları genel başkanı olan Yusuf Babar bu işitme engelli çocukların spor yapmaları hasta hakları yönünden de ilgilenilmesi gereken bir konu olduğunu belirten Babar, şöyle devam etti:"Spor yapmak sadece tüm yönleriyle sağlıklı çocuklarımızın hakkı olduğu kadar bu sessiz kahramanlarımızın da hakkıdır. Bu kadar gürültü kirliliği olan toplumumuzda doğuştan fair - play'i hakkeden bu çocuklarımıza en sağlıklı ortamların hazırlanarak spor yapmaları sağlanmalıdır. Sağ olsunlar okul müdürümüz Bedir Kızıl hocam elinden gelen her şeyi yapmaktadır. Fakat bu çocuklarımızın rahatça gidebilecekleri, teknik, donanımı, fiziki ortamı iyi sosyal alanlar olarak dizayn edilmiş sadece bu gruptaki engelli çocuklarımıza hizmet veren yeterli donanıma sahip öğretmenlerimizin eğitim verdiği okulların yapılması gerekmektedir. Yoksa hep bir şeyler eksik kalacaktır. Bu tip okulların açılması için sayın vekillerimizle görüşme yapıp taleplerimizi ileteceğiz."Başkan Babar ailelere de bu çocuklara özen göstermeleri için, devletin bunlara her türlü yardımı yaptığını söyledi.

Özel rehabilitasyon okullarına aileler adına ödeme yapıldığını da belirten Babar, "Çocuklarınızı bu okullara gönderirken çocuklarınızın haklarını arayın orada eğitim veren hocaların, diplomalarına bakın bu konuda eğitim görmüş hocaların çocuklarınıza eğitim verip vermediklerini sorgulayın. Haftada 4 gün gitmesi gerekirken 2 gün gidiyorsa neden diğer günler okulun kabul etmediğini sorgulayın. Sizlere Allah'ın emanet ettiği bu çocuklarımıza iyi bakmak gibi haklarını korumak gibi bir göreviniz var eminim ailelerimiz bu duyarlılıktadır." diye konuştu.

Babar, toplantının sonunda engelli judoculara judo elbisesi hediye ederek başarılarının devamını diledi.